Örebro HK vann trots dålig andra period

By on 22 oktober, 2022
Arkivbild

Under lördagen tog Örebro hockey sig an Malmö Redhawks borta i den 13 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro vann senast mot Färjestad efter att Emil Larsson gjort ett hattrick och med två raka vinster kändes det som om man var på gång. Malmö å andra sidan vann senast efter straffar och var sugna på en vinst till.

Malmö började den första perioden bra och pressade Örebro, det skulle faktiskt dröja in i den sjätte minuten innan bortalaget fick sitt första skott på mål. Men Örebro jobbade sig in i matchen och i den nionde minuten tog bortalaget ledningen 0-1 när Mathias Bromé satte en retur. Efter målet fick Örebro ytterligare luft under vingarna och när Malmö fick en utvisning så kunde man utöka ledningen till 0-2 genom Filip Berglund i den 12 minuten. Sen skulle det bara dröja dryga minuten innan Örebro åter utökade ledningen när Mathias Bromé satte skottet efter en fin kontring 0-3. Efter de tre målen kändes det som om Malmö tappat luften och det handlade mest om Örebro resten av perioden som slutade 3-0 till Örebro.

I den andra perioden kom Malmö ut med en bättre energi än i slutet av den första och lyckades i den 22 minuten kunde hemmalaget reducera till 1-3. Nu var Malmö betydligt hetare och i den 31 minuten reducerade man åter 2-3. Det var fortsatt Malmö som var det starkare laget och Örebro fick mest slå ifrån sig. Det blev dock inga fler mål och perioden slutade 2-0 till Malmö.

Tredje perioden fick Örebro inleda med nästan fyra minuter i nummerärt överläge, dock lyckades man inte skapa något riktigt bra där. Spelet blev ganska jämnt nu men även om Örebro skapade en del chanser så hade man svårt att få några längre anfall. Försvarsmässigt gjorde Örebro en bra insatts när man allt som oftast lyckades hålla Malmö spelarna på utsidan. När Malmö mot slutet av matchen tog ut målvakten så lyckades först Robert Leino sätta 2-4 och sedan Mathias Broné 2-5 i tom målbur. Den tredje perioden slutade 2-5 till Örebro.

Åter en match där Örebro gör en strålande första period för att sedan helt backa av i den andra och sedan jobba för att komma tillbaks i den tredje. Det jag dock vill sätta på pluss listan är hur man hanterade försvarsspelet, där man lyckas hålla Malmöspelarna på utsidan och tvinga dem till svåra avslut. I skrivandes stund ligger dessutom Örebro på förstaplatsen i tabellen.

Nästa match spelar Örebro HK på tisdag den 25 oktober då man tar emot Luleå HF hemma i Behrn Arena.

Matchfakta Malmö Redhawks vs Örebro HK

• 08.45 mål Örebro, Mathias Bromé satte 0-1.
  • 10.15 utvisning Malmö, två minuter Team penalty Too many players on the ice. Powerplay Örebro, mål Filip Berglund 0-2.
  • 12.35 mål Örebro, Mathias Bromé satte 0-3.

Första perioden slutade 3-0 till Örebro.
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 8 vs Örebro HK 15

• 21.30 utvisning Örebro, två minuter Petrus Palmu Holding. Powewrplay Malmö, mål William Von Barnekow reducerade 1-3.
  • 24.31 utvisning Malmö, två minuter Lance Bouma Interference. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 26.56 utvisning Malmö, två minuter Lance Bouma Roughing.
  • 26.56 utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 30.56 mål Malmö, Adam Ollas Mattsson reducerade 2-1.
  • 35.36 utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Unsportsmanlike Conduct.
  • 35.36 utvisning Malmö, två minuter Oliver Lauridsen Unsportsmanlike Conduct. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 39.37 utvisning Malmö, två minuter Marcus Sylvegård Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 Malmö.
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 9 vs Örebro HK 7

• Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 41.43 utvisning Malmö, två minuter Oliver Lauridsen Roughing. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 43.06 utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Hooking. Powerplay Malmö, utan resultat.
  • 58.44 mål Örebro, Robert Leino satte 4-2 i tomt mål.
  • 59.37 mål Örebro, Mathias Bromé satte 5-2 i tomt mål.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro.