Örebro SK åkte på andra förlusten hemma

By on 24 oktober, 2023

Under tisdagskvällen tog Örebro SK emot GIF Sundsvall hemma på Behrn Arena för den 28 omgången av Allsvenskan 2023.

Örebro låg inför matchen på en tiondeplats och ville gärna ta tre poäng för att närma sig ett säkrat Superettan kontrakt. Sundsvall å andra sidan låg på en 13 plats och var i desperat behov av poäng för att inte trilla ned på en kvalplats, så en viktig match för båda lagen.

Det var Örebro som började bäst och skapade chanser redan från start, dock kunde Sundsvall skapa några chanser då man utnyttjade hemmalagets misstag. Örebro hade under den första halvleken mycket boll men samtidigt slarvade man mycket och då särskiljt i avsluten. Första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken var spelet jämnare men Örebro lyckades fortfarande komma till chanser, dock var det Sundsvall som kunde sätta 0-1 i den 62 minuten och ta ledningen. Efter detta jagade Örebro en kvittering och skapade flera chanser, bland andra Jake Larsson som hade två skott tätt över ribban. Men Sundsvall försvarade sig bra från Örebros anstormning och matchen slutade 1-0 till Sundsvall.

En inte allt för vass insats där framför allt avsluten saknar skärpa, för någon annan förklaring kan inte finnas. De här grabbarna jobbar med att spela fotboll och med så här få skott innanför målramen så är det allt annat än godkänt. Den här förlusten kom vid absolut sämsta tillfälle, man behåller visserligen tiondeplatsen men har nu bara fem poäng ned till bottentrion vilket inkluderar sistaplatsen.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 28 oktober borta mot Östersund FK.

Matchfakta Örebro SK vs GIF Sundsvall

• 62 minuten Mål GIF Sundsvall, Jesper Carström 0-1.