Örebro SK föll mot jumbon

By on 10 september, 2022

Under lördagen åkte Örebro SK till Östersund för att ta sig an jumbon Östersunds FK i den 23 omgången av Superettan 2022.

Örebro låg inför matchen på en tionde plats i tabellen fyra poäng från kvalplats och var i stort behov av poäng. Östersund å andra sidan låg på sista platsen och var tvungna att vinna för att ha en chans att ta sig upp till kvalplatsen.

I den första halvleken började Örebro bäst och såg ut att ha kontroll på spelet, men i den sjätte minuten kunde Östersund kontra och man kunde lyfta in 1-0. Efter målet hade Östersund en period där man klart dominerade spelet och skapade ytterligare ett par riktigt farliga målchanser innan Örebro kunde jobba sig tillbaks i matchen. Örebro skapade en del chanser och hade ett ganska stort bollinnehav men Östersund hotade ständigt med sina kontringar. Första halvleken slutade dock 1-0 till Östersund.

Örebro kom in med bättre energi i den andra halvleken och pressade tidvis Östersund, dock var kvalitén på avsluten inte tillräckligt bra så några mål blev det inte. I den 57 minuten gjorde Örebro ett trippelbyte där Erik Björndahl, Daniel Björnquist och Elias Barsoum kom in. Men strax efter bytena kunde Östersund sätta 2-0 efter slarv i Örebros uppspel. Tyvärr gav inte bytena ingen större effekt och det fortsatte att kännas farligare när Östersund hade bollen än när Örebro hade den. Trots att man dessutom fick åtta tilläggsminuter så blev det inte några direkta chanser och Östersund vann matchen med 2-0.

Ännu en bedrövlig insats från Örebro där man inte får till avsluten över huvud taget och det kändes inte alls som om spelarna tyckte att den här matchen var särskilt viktig. Nu väntar Västerås som nästa match, där VSK idag vann över Skövde med 4-1.

Nästa match spelar Örebro SK hemma på Behrn Arena lördagen den 17 september.

Matchen slutade Östersunds FK 2 – Örebro SK 0.