Örebro SK förlorade årets första match

By on 22 januari, 2022

Under lördagen var det dags för Örebro SKs första match för året, det var IK Sirius som tog emot hemma på Studenternas IP i Uppsala för en tidig träningsmatch.

Örebro som inför matchen saknade sju spelare på grund av skada eller sjukdom lyckades precis få ihop sin startelva till denna tidiga träningsmatch. Erik Björndahl, Nasiru Moro och Ahmed Yasin var sjuka, Daniel ”DG” Gustavsson satt i karantän, Andreas Skovgaard och Taha Ali var knäskadade och Jiloan Hamad var inte redo för spel efter sina hälseneproblem.

Det var Sirius som började den första halvleken bäst och skapade ett flertal chanser att ta ledningen, men Bobby Allain gjorde ett bra jobb och förhindrade mål för Sirius. I den sjunde minuten började Örebro få bättre styr på sitt spel och började pressa Sirius samt skapa chanser. Det skulle dock dröja till den 41 minuten innan Örebro kunde ta ledningen genom Elias Barsoum. Men Sirius gick efter målet fören kvittering och kunde också kvittera i den 45 minuten. Första halvlek slutade 1-1.

Till den andra halvleken bytte Sirius ut hela laget och in kom en massa unga spelare. Örebro valde att spela kvar med laget från första halvlek i ytterligare 15 minuter och kunde där med pressa Sirius. Efter att Örebro bytt ut sina spelare blev det hela dock mer en juniormatch där spelet böljade fram och åter, dock lyckades Sirius i den 71 minuten sätta ledningsmålet 2-1. Efter målet fortsatte spelet att bölja fram och tillbaks men fler mål blev det inte och Sirius vann matchen med 2-1.

En tidig match som kanske inte säger så mycket men den första halvleken såg ganska lovande ut med ett lite rappare passningsspel från Örebro än vad vi är vana vid.

Matchen slutade IK Sirius 2 – Örebro SK 1.