Örebro SK förlorade en grinig match mot Leksand

By on 16 november, 2013

Förlusterna fortsätter att komma för Örebro HK. Ikväll inkasserade de en ny förlust hemma mot Leksand. Det blev en grinig och jämn kamp mellan lagen, Leksand avgjorde i powerplay.

Örebro vann skotten med 48-18 och på presskonferensen efteråt kunde man höra att Patrick Ross tog upp målskytte. Örebro måste bli bättre på att avsluta.

I Leksand hittade vi en målskytt ikväll Patrik Hersley gjorde bortalagets alla mål och Oscar Alsenfelt var stabil i målet. För Örebro gjorde Ben Walter och Conny Strömberg mål.

Frustationen är stor i Örebro, något som matchens slutskede bevisade. Emil Kåberg och Justin DiBenedetto var riktigt griniga när slutsignalen ljöd i Behrn Arena.

Jag kan förstå dem, utvisningarna gick inte Örebros väg och samtidigts som deras spel i powerplay inte var så bra. Det är dags för en förändring i Örebro.

Örebro fick tidigt i matchen ett powerplay som de inte kunde levererar i. Deras spel såg inte bra ut i 5 mot 4, dock hade de bra fart i spelet.

Saken blev inte bättre av att Leksand gjorde mål i sitt powerplay. Patrik Hersley slog till med ett riktigt hårt slagskott. 0-1 till Leksand.

Efter målen blev det en match snabbt tempo och få avblåsningar. Leksands speed ställde till med problem för Örebro som i sin hade svårt att få iväg några bra skott.

Örebro fick i slutet av matchen ett nytt powerplay som de inte kunde leverera i. Leksand till paus med en 0-1 ledning.

Örebro får en bra start på den andra perioden, de har både energi och spelet. I ett powerplay ca 5 min in i perioden gör Ben Walter 1-1 till Örebro.

Trycket håller i sig och några min hittar Conny Strömberg målet. Han styr in ett skott från Nick Plastino. Örebro tog ledningen med 2-1

Men Leksand har varit bra i 5 mot 4 ikväll, och deras kvittering skulle komma när Örebro hade en man i utvisningsbåset. Patrik Hersley satte 2-2 i slutet av perioden, det blev pausresultatet.

Örebro gick för seger i sista perioden, de tryckte på och skapade chans efter chans. Men det var Leksand som gjorde målet. Patrik Hersley satte sitt andra mål för kvällen i powerplay.

Efter målet ökar Örebro pressen mot Leksand. Det blev en stor anstormning från hemmalaget i slut minuterna Det är grinigt på isen och Emil Kåberg fick mycket med stryk. Leksand vinner med 2-3 och när matchen är avblåst bröt ett slagsmål ut mellan Justin DiBenedetto och Joonas Rönnberg.