Örebro SK förlorade mot Djurgården

By on 5 juli, 2021

Under måndagen åkte Örebro SK till Stockholm för att ta sig an Djurgården i den elfte omgången av Allsvenskan 2021.

Örebro låg inför matchen på sista plats i tabellen men hade under EM-uppehållet bytt tränare och det skulle bli intressant att se vad Vitor Gazimba lyckats göra med laget. Djurgården å andra sidan låg på en andra plats och kom från två oavgjorda matcher innan uppehållet.

Örebro började första halvlek bra och fick några tidiga chanser, men Djurgården jobbade sig snabbt in i matchen och började ta över bollinnehavet. I den 14 minuten fällde Örebros målvakt Bobby Allain en Djurgårdsspelare och det blev straff vilken Aslak Witry satte och 1-0 för Djurgården var ett faktum. Efter målet var det i princip bara Djurgården som gällde även om Örebro kom upp i ett par längre anfall, dock var inte Djurgårdens avslut någonting att hänga i julgranen så det blev inte några fler mål trots ett bra skott från DavidSeger i ribban vilket var den bästa målchansen i halvleken.

Den andra halvleken började Örebro betydligt bättre än vad man spelat den första och man lyckades skapa flera längre anfall med ordentliga avslut. Tempot i matchen sjönk något från första halvlek och Örebro fortsatte att spela bra, men i den 66 minuten kunde Djurgården göra 2-0 genom Magnus Eriksson. Efter målet fortsatte Örebro att trycka på men utan resultat och i den 88 minuten kunde Emmanuel Banda sätta 3-0 till Djurgården vilket också blev slutresultatet.

Den första halvleken var inte bra från Örebros sida, dock var den andra halvleken betydligt bättre och jag hoppas att det är en liten fingervisning av vad vi kan få se från Örebro under Vitor Gazimbas ledning.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 11 Juli borta mot IF Elfsborg.

Matchen slutade Djurgårdens IF 3-0 Örebro SK