Örebro SK tog säsongens första trea

By on 22 april, 2024

Under måndagen tog Örebro SK emot Varberg BoIS hemma på Behrn Arena, i den fjärde omgången av Superettan 2024.

Örebro hade inför matchen förlorat samtliga tre tidigare matcher, och det började bli viktigt att ta poäng. Varberg å andra sidan vann senast hemma mot Östersund, och ville bygga vidare den vinsten.

I den första halvleken var det Örebro som bjöd på det bästa spelet, och även om Varberg hade en del chanser så fick de inte till avsluten. Men även Örebro hade problem med avsluten, så det skulle dröja till den första övertidsminuten innan Mohammed Saeid kunde sätta 1-0 till Örebro. Första halvlek slutade 1-0 till Örebro.

Andra halvlek blev händelserik, där Varberg började med att kvittera i den 56 minuten 1-1. Efter målet tryckte Varberg på en stund, innan Örebro kom ikapp och kunde återta spelet. Örebro tryckte sedan på, och kunde i den 75 minuten återta ledningen när Mohammed Saeid gjorde sitt andra mål för kvällen 2-1 till Örebro.

Nu blev spelet ganska böljande när Varberg försökte återta spelet, och när Sebastian Crona drog på sig sitt andra gula kort och därmed fick lämna planen i den 79 minuten så var det nog många Örebro supporters som såg vinsten flyga sin kos. Men tydligen tände det röda kortet laget, och när Varberg gick till anfall så kunde Örebro sno åt sig bollen och i en kontring satte Kalle Holmberg 3-1.

Nu satsade Varberg allt framåt, men man fortsatte att ha problem med avsluten och hemmalaget kunde ro hem den första segern och de första poängen för säsongen. Matchen slutade 3-1 till Örebro.

Äntligen poäng och även vinst för Örebro, och därmed följer man fjolårets mönster med vinst i den fjärde omgången. Intressant också att Mohammed Saeid gör två mål varav ett på nick, det var ju nämligen tio år sedan han nätade för Örebro senast. Och nick mål får nog räknas som en odditet, då han bara mäter 170 centimeter. Trevligt dock att laget presenterar ytterligare en målgörare för det behöver man, skönt också att Kalle fick göra mål även i den här matchen för han kommer att vara viktig framöver.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 28 april hemma på Behrn Arena mot IK Brage.

Matchfakta Örebro SK vs Varberg BoIS

• 45 + 1 minuten Mål Örebro, Mohammed Saeid 1-0.
  • 56 minuten Mål Varberg, 1-1 Marc Tokich.
  • 75 minuten Mål Örebro, Mohammed Saeid 2-1.
  • 79 minuten Rött kort Örebro, Sebastian Crona ut.
  • 82 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 3-1.

Matchen slutade Örebro SK 3 vs Varberg BoIS 1.