Örebro tappade matchen och förlorade

By on 25 september, 2013

Det blev en tung förlust för Örebro HK ikväll, laget tappade en 3-1 ledning till 3-4. Bottenlaget Växjö var piskade att vinna och gjorde en bra match där försvaret och powerplayet blev nycklarna till segern.

Örebro tog med sig sitt fina spel från matchen mot HV71 i den första perioden, den spelade fysiskt och tung och tog med sig en 2-0 ledning in i paus. Men i andra perioden kom raset och Växjö gjorde 3 mål.

I den sista perioden kunde gästerna avgöra matchen i ett powerplay, Örebro försökt komma tillbaka in i spelet men det blev för svårt för hemmalaget. Växjö tog sin första tre poäng för säsongen och Örebro får blicka framåt mot nästa match som spelas borta mot AIK.

Det blev en jämn start på matchen, Örebro behöll sin hunger från matchen mot HV71. De spelade fysiskt och vek inte ner sig i närkamperna. Men Växjö spelade bra och kunde vid flera tillfällen pressa Örebros försvarszon.

Hemmalaget var farligare på målchanserna och kunde ta ledningen genom Martin Johansson. Han stal pucken i mittzon och kunde trappa igång sin speed. Drev mot målet och satte den bakom Växjös målvakt.

Bortalaget fick ett powerplay som de inte kunde. Direkt efteråt tog sig Daniel Sondell in zon och kunde dra till med ett hårt slagskott, 2-0 var ett faktum.

Växjö lyckades sätta mer press på Örebro i slutet av perioden, men det blev resultatöst. Örebro vann den första perioden med 2-0, laget hade även två stolpträffar.

Växjö började halvleken med att etablera spel i Örebros försvarszon. Pressen resulterade i att bortalaget reducerade till 2-1 genom Tomi Kallio . Örebro skulle komma tillbaka, Justin Dibetteto kämpade sig fram och kunde sätta 3-1.

Men Växjö tog över och lyckades hålla sig kvar i Örebros försvarszon. ÖHK fick det svårare och föra sitt spel medan Växjö började skjuta mot mål.

I slutet av perioden kunde gästerna först reducera genom Niclas Lundgren och sen kvittera till 3-3 genom Erik Josefsson. Det blev även periodresultatet.

Sista perioden blev en jämn och fysik historia, Örebro försökte ta sig tillbaka in i matchen samtidigt som Växjö avvaktade. Bortalaget kunde vi ett par tillfällen pressa Örebro. De förvarade sig också bra.

Gästerna fick ett powerplay och Colby Armstrong kunde ge Växjö ledningen med 3-4. Örebro försökte återigen ta sig in i matchen men hade svårt att forcera Växjös försvar. Ett par chanser mot slutet av matchen rann ut i sanden och Örebro fick se sig besegrade ikväll.