Örebroartisten Clara Alm är tillbaka med folkpopballad om våra mörka sidor

Av på 17 april, 2021
Foto: Anders Nordquist

Clara Alm släpper folkpopballad om våra mörka sidor, en skönheten och odjuret inspirerad saga som även reflekterar kring olika sidor av människan.

Clara Alm är en Örebrobaserad artist som varit förband för grupper som Weeping Willows och Tom Valhjärta. Under 2020 blev Clara uppmärksammad av Ola Salo på sociala medier och blev inbjuden av The Ark sångaren som gästartist under tre kvällar i Stockholm.

Igår den 16 april släpptes nya singeln WILD, såhär säger Clara: 

”Efter att jag de senaste åren släppt musik i genren elektronisk, upptempo pop behövde jag få landa i något mer jordnära och organiskt. Den här låten går i linje med den sinnesstämningen jag haft det senaste året och ibland måste musiken få reflektera det. Vi vill lyssna på sorglig musik när vi är ledsna.”

Låtens sound är Lana Del Rey inspirerad med stora trummor, kör och theremin för att sätta en spöklik ton. Det som sammanfattningsvis gör texten identifierbar är en känsla av att inte vilja bli avslöjad, att inte veta om det går att älska ens fula sidor och hellre vilja gömma sig i skuggorna istället för att blotta sig och riskera att bli sårad.

Clara säger:

”Den textraden som jag själv identifierar mig mest med är ”fury is a flame/burning in my veins”. Som barn kunde jag ofta känna irrationell ilska som bubblade som eld i blodet, utan förklaring. Som vuxen kan jag känna spår av den sidan kvar hos mig och jag är alltid rädd att det ska komma fram och förstöra en relation.” 

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Clara Alm

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in