Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla väljer Open Universe

Av på 2 oktober, 2013

Telenor Sverige har genom sin kommunikationsoperatör Open Universe förlängt avtalen med Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla. Affären omfattar ett bestånd på cirka 28 000 bostäder.

Med Open Universe som kommunikationsoperatör i sitt öppna nät kan Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla, genom en komplett uppgradering av befintligt nät, erbjuda sina boende tillgång till bredband med hög hastighet och ett brett utbud av leverantörer av moderna bredbandstjänster så som bredband, tv och telefoni.

– Genom Open Universe får Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla tillgång till både en modern teknik och infrastruktur som klarar framtidens krav samt till ett brett tjänsteutbud. Att man väljer oss är ett kvitto på att vår modell där vi tar helhetsansvaret för stadsnätets komplexa värdekedja och tillsammans med dem kan växa stadsnäten och öka användandet uppskattas av kunderna, säger Seth Ryding, chef för Open Universe.

De första bostäderna börjar uppgraderas under fjärde kvartalet av 2013 och målet är att samtliga bostäder ska vara klara till årsskiftet. Kontraktet som kommunikationsoperatör sträcker sig till 2018.

– Att skapa bra förutsättningar för Örebrobostäders kunder att använda sig av modern teknik och nya tjänster är viktigt. Vi använder tv:n och datorn på ett helt annat sätt i dag, vilket ställer andra krav på bredbandshastigheten och nätets kvalitet, säger Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder.

– Att skapa bra förutsättningar för Stadsnäts kunder att använda sig av modern teknik och nya tjänster är viktigt. Open Universe modell för att expandera nätet under avtalstiden har också varit en viktig faktor för oss vid vårt val av kommunikationsoperatör, säger Petter Arneback, vd Stadsnät i Örebro-Kumla.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in