ÖSK tappade poäng i Ängelholm

By on 20 september, 2013

Det blev ett tufft motstånd mot Ängelholm ikväll, ÖSK kunde avgjort matchen vid ett antal tillfällen. Men laget tog inte vara på de chanser de fick.

Tidigt i matchen fick Ängelholm ett rött kort och ÖSK fick redan där ett övertag. Man spelad bra och kontrollerade matchen. ÖSK tog ledningen i den 35:e min när Daniel Gustavsson fick till ett drömskott som dundrade in målet bakom Ängelholms målvakt.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att kontrollera matchen med de slappande av mot slutet och Ängelholms Bobby Warshaw kunde sätta 1-1 på extra tid. ÖSK tappade viktiga poäng ikväll i en match som de borde ha vunnit, Kalle Holmberg borde gjort iaf ett mål på de fem chanser han fick. ÖSK, gör om, gör rätt.

Första halvlek
Inledningen på matchen blev ganska trög, det såg ut som lagen bara slog bollarna mellan vandra. Men i den 10:e min hettade till det när Jesper Björkman fick rött kort efter ha dragit ner Sphetim Hasani. Domaren blåste för frilägesutvisning.

Ängelholm blev irriterade och både Martin Andersen och Robin Nilsson fick varningar efter att deras humör runnit över. Örebro tog övermatchen med en man mer på planen. De radade upp anfall efter anfall.

ÖSK hade trotts övertag svårt att ta sig in i Ängelholms straffområde, de försvarade sig bra. I den 35:e min testade Daniel Gustavsson att skjuta från distans. Bollen gick in i mål och ÖSK tog ledningen med 0-1.

Ängelholm lyckades mot slutet av halvleken ska tryck mot ÖSK:s mål men det är bortalaget som går till halvtidsvila med en ledning.

Andra halvlek
Sett till spelet i den andra halvleken kan man inte tro att ÖSK har en spelare mer på planen. Ängelholm kämpade på bra och ÖSK hade svårt att hålla i bollarna, i 60:e blev en Ängelholmspelare fälld i straffområdet. Domaren släppte situationen.

I den 71:e brände Kalle Holmberg ett jätteläge för ÖSK. Enligt kommentatorn var det hans femte miss i matchen. Holmberg blir en symbol för ÖSK:s spel i andra halvlek, man har pressen och skapar chanser. Men man gör inte mål.

På tilläggstid kunde Ängelholm kvittera till 1-1 genom Bobby Warshaw och matchen slutade oavgjort, ett överraskande resultat sett till matchen i helhet.