Per Gessle inleder en ny era av Roxette

By on 6 juni, 2022

Per Gessle inleder en ny era av Roxette med debutsingeln ‘The Loneliest Girl In The World’ och ett nytt album följer i september.

Under sin långa historia tillsammans levererade Roxette en samling oförglömliga pop- och rockklassiker som ‘It Must Have Been Love’, ‘Listen To Your Heart’, ‘Fading Like A Flower’, ‘The Look’, ‘Dressed For Success’ och ‘Joyride’. Under sitt klättrande på listorna världen över sålde Marie Fredriksson och Per Gessle över 80 miljoner album och hade bland annat fyra amerikanska Billboard-ettor. De hjälpte till att definiera 80- och 90-talets popscen med hjälp av låtar som än i dag upptäcks och älskas. Något som bekräftas av att gruppen har 8, 5 miljoner lyssnare per månad på Spotify.

Roxettes historia fick ett tragiskt slut 2019, då Marie gick bort. Under de följande åren vacklade Per fram och tillbaka gällande vad han skulle göra härnäst. Marie är oersättlig, men han ville också hylla hennes liv och den musikaliska skatt hon lämnat efter sig med de fans som gjort deras resa till vad den varit. Han valde till slut att återförena Roxettes klassiska liveband – Jonas Isacsson, Clarence Öfwerman, Magnus Börjeson Christoffer Lundquist och körsångerskorna Helena Josefsson och Dea Norberg.

Denna nya era inleds med att PG Roxette släpper sin debutsingel, ‘The Loneliest Girl In The World’ tillsammans med låtens officiella video. Låten är det första smakprovet från det kommande albumet ‘Pop-Up Dynamo!’, som följer i september.

‘The Loneliest Girl In The World’ känns som ett naturligt nästa steg för Per Gessle. Med dess sprudlande energi, den starka melodin och gruppens beroendeframkallande ”don’t bore us, get to the chorus”-attityd, är det en låt som skulle sitta bekvämt var som helst i gruppens mustiga backkatalog. Vare sig man ser det som den poppigaste rocken, eller pop med lite rock-edge, går det inte att ta miste på att det är Roxette.

Per: “Jag hade väldigt kul när vi gjorde de här inspelningarna. Jag försökte verkligen gå tillbaka till det sätt att skriva på som jag hade i tidiga Roxette och det var enormt roligt Vissa av de här låtarna tillhör de bästa jag har skrivit och att arbeta med alla mina Roxette-vänner igen var fantastiskt. Vi sitter ihop som lim”.

Så hur var det PG Roxette kom till. Varför Per kände behovet av en återkomst, beskrivs bäst av honom själv:

“Sedan 80-talet har hela mitt liv kretsat kring Roxette och till denna dag är det vad som inspirerar mig mest. Det finns miljoner människor därute som fortfarande älskar bandet så för mig är det en självklarhet att hålla liv i vår musik. Först var jag inte säker på vilken väg jag skulle gå, men med tiden blev det tydligt att jag vill fortsätta denna fantastiska ”joyride”. jag vill hålla Roxettes arv levande.

Jag har skrivit nästan varje låt som Roxette har spelat in och de betyder oerhört mycket för mig. När jag började skriva var ambitionen att försöka skapa ett syskon till ‘Look Sharp!’ och ’Joyride’ – och det är precis så det låter. Jag har velat göra en modern produktion, men baserat på det välkända Roxette-stuket.

Det är omöjligt att ersätta Marie och det har heller aldrig varit min intention. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan, fast på ett annat sätt. Hade Marie varit vid liv fortfarande, så hade vi givetvis gjort det här tillsammans. Jag känner att detta är rätt beslut. Jag är stolt över allt som Roxette har gjort och jag älskar att arbeta med de här människorna.”

Roxettes fantastiska låtskatt kommer också att firas med en nyskriven musikal, med planerad premiär hösten 2024 på Malmö Opera. Musikalen är baserad på den storsäljande författarinnan Jane Fallons roman ”Got You Back”.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login