Platt match från Örebro SK mot Västerås SK

By on 12 mars, 2022

Under lördagen tog Örebro SK emot Västerås SK hemma på Behrn Arena för en träningsmatch inför premiären av Superettan där båda lagen kommer att husera.

Örebro klarade senast oavgjort borta mot AIK i Svenska Cupen där man ändå gjorde en hyfsad insats, även om det fanns mycket övrigt att önska. Västerås hade inte haft någon bra försäsong och var tvungna att börja få ihop det då seriepremiären börjar närma sig.

Den första halvleken började ganska trevande, men det var Örebro som stod för lagspelet medans Västerås kom upp med några bra individuella prestationer. Men Västerås jobba de sig in i matchen och spelade mot slutet av halvleken riktigt bra. Första halvlek slutade dock 0-0.

Örebro började den andra halvlek bra med några chanser, men Västerås jobbade på och fick sitt spel att flyta bättre och i den 60 minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Simon Johansson 0-1. Örebro hade klara bekymmer att komma in i Västerås straffområde medans bortalaget fick till fler och fler anfall som blev farliga. Hemmalaget fortsatte att jobba för en kvittering men i den 84 minuten utökade Simon Gefvert Västerås ledning till 0-2. Örebro försökte mot slutet snygga till siffrorna men man var för tama i anfallet. Matchen slutade 2-0 för Västerås SK.

Ännu en flopp match för Örebro där man inte alls kändes som om man var med och så fort Västerås var uppvärmda så styrde de matchen. Även om insatsen var svag så såg ändå försvaret okej ut men anfallet saknade driv och stannade upp för mycket, det var dock ett par sekvenser där man fick till det och kunde anfalla med fart och då blev det genast farligt. Örebro har nu en hel del att lösa innan premiären för Superettan den 4 april.

Nästa match spelar Örebro SK troligtvis nästa helg men motståndet är inte klart än.

Matchen slutade Örebro SK 0 – Västerås SK 2.