Poppis med padel

By on 19 juni, 2020

När verksamheten i föreningen sviktade väcktes tanken – varför inte satsa på en sport som ligger i tiden och lockar fler ungdomar att idrotta? Med bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse kunde Wedevågs IF bygga en padelbana. Invigning sker den 21 juni.

I Vedevåg bor runt 700 personer. Här finns Wedevågs IF, tidigare dominerande i Lindesbergs kommun när det gäller skidor, löpning och fotboll. Bland annat arrangerar föreningen det årliga Wedevågloppet. Men antalet aktiva blir allt färre.

Friidrotten ökar, men generellt sett minskar verksamheten. Den dåliga vintern gjorde det omöjligt att åka skidor och väldigt svårt att motivera till barmarksträning. Corona satte stopp för innebandyn och allt färre vill träna fotboll. Vi behövde göra något, helt enkelt, säger Fredrik Hansson, ordförande i Wedevågs IF.

Funderingarna landade i beslutet att bygga en padelbana. Padel, en blandning mellan tennis och squash, spelas på en 10 x 20 meter stor bana, omgiven av glasväggar. Intresset är stort i Sverige – bland killar och tjejer, unga och gamla.

– Padel ligger i tiden och passar alla åldrar. De flesta som provar verkar bli bitna. Det krävs bara fyra personer för att spela, så det är lätt att dra ihop ett gäng. Vårt mål är att få igång en stabil padelverksamhet i föreningen, säger Fredrik Hansson.

Invigning 21 juni

Första steget i padelsatsningen var att söka bidrag – något föreningen aldrig gjort tidigare.

Vi fick 50 000 kronor från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse och har även fått bidrag från fler håll, bland annat Lindesbergs kommun samt lokala markanläggare och entreprenörer, berättar Fredrik Hansson.

Padelbanan ligger vid Smevallen, den gamla anrika idrottsanläggningen, väl synlig från vägen och utan risk att störa omgivningen. Banan invigs den 21 juni med en ”prova på-dag” för alla, helt utan kostnad. Medlemmar i föreningen kommer att erbjudas rabatterade priser, framför allt de under 18 år.

– Att ungdomar ges möjlighet att aktivera sig är förstås viktigt. Men padelsatsningen innebär mer än så. Den visar att det händer något i föreningen och i byn – och att en bra idé går att förverkliga, inte minst tack vare bidrag, säger Fredrik Hansson.

Sport | Länet Vedevåg
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

You must be logged in to post a comment Login