Prisbelönt journalist från Bosnien-Hercegovina föreläser i Örebro

By on 21 april, 2024
Lördag 27 april föreläser författaren och journalisten Dragan Bursać i Örebro.
Bild: NBV

I slutet av april föreläser författaren och journalisten Dragan Bursać, från Bosnien-Hercegovina i Sverige. Under turnén besöker han Örebro lördag 27 april 2024.

Dragan Bursać är en prisbelönt författare och journalist som är känd för sitt arbete med att granska makthavare, avslöja korruption och orättvisor, samt för att försvara pressfriheten och yttrandefriheten.

– Vi är jätteglada att Dragan Bursać tackat ja till att föreläsa i Sverige. Han är en viktig röst för demokrati, yttrandefrihet och en stark förebild i den jugoslaviska diasporan, säger Ileana Alidzanovic.

Han är också professor i filosofi och kolumnist på Al Jazeera Balkan. Dragan Bursac har fått många internationella utmärkelser, bl.a. för skydd av rättsstatens principer och fria medier, UNICEFs pris för främjande av barns rättigheter och European Press Prize Laureate.

Dragan Bursaćs böcker Čekajući Dylan Doga u Srebrenici (Väntar på Dylan Dog i Srebrenica) och Žuta kabanica (Den gula regnkappan) kommer att finnas tillgängliga till studiecirklar som en uppföljning av föreläsningarna.

Föreläsningarna hålls på bosniska.

Lördag 27 april 2024 hålls föreläsningen i  Örebro, kl. 15.00, A-huset – Jeremiasalen, Jordgatan 6.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: NBV

You must be logged in to post a comment Login