Regionalt – Ollie är Årets bragdhund 2016

By on 9 november, 2016
Årets bragdhund 2016 Ollie tillsammans med matte Anki Rydh. Foto: Johan Frick-Meijer

Den 5-årige boxern Ollie har utsetts till Årets bragdhund 2016 efter att ha skrämt iväg två maskerade män som uppträtt hotfullt mot matte Anki Rydh från Älvsjö.

Det var den 24 oktober som Anki Rydh var ute på en kvällspromenad med Ollie, eller Novic’s Olimpus som han heter i stamtavlan, vid Långsjöbadet. Det var ganska mörkt nere vid badet och mycket buskage och plötsligt dök det upp två personer utklädda till clowner framför dem.

Jag frös fast och kunde inte röra mig, berättar Anki.

De två personerna gick emot henne utan att säga något. Plötsligt kända Anki ett ryck i kopplet då Ollie sprang fram och bet den ene personen i armen. Trots detta fortsatte de fram mot Anki.

Jag höjde armen och skrek och då bet Ollie samma person i sidan, berättar Anki, som sedan inte minns så mycket mer av händelsen än att personerna försvann från platsen.

När hon tagit sig hem svarade hon osammanhängande när grannen frågade henne hur kvällspromenaden varit. Grannen tillkallade då polis som tog upp en anmälan och gjorde en kontroll av Ollie.

Ollie kom till Anki för två år sedan efter att ha blivit omhändertagen av polisen. Anki beskriver honom som en cool kille med mycket humor.

Han är mitt allt, säger Anki. Världens varmaste och skönaste hund!

Juryn bestående av Annika Klang, Hans Rosenberg och Ulf Uddman från Svenska Kennelklubben samt Magnus Berglin från Agria Djurförsäkring motiverade sitt val såhär:

”Boxern är en ängel i en gangsters kropp. Den ser ut som en buse men beter sig om en ängel.”

Boxern Ollie är Årets Bragdhund 2016:
Ollie tog på sig en ängels beskyddande natur och på en buses vis försvarade hans sin skrämda matte när hon blev attackerad av två utklädda clowner. En clown ska stå för något positivt men den här gången blev det det motsatta. Genom att bita den ene skrämde han bägge två på flykten. Matte hade änglavakt, tack vare Ollie.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login