Reguljärflyg ökar kraftigt inför vinterns resor 2023

By on 31 oktober, 2023
Arkivbild

Sedan resandet kommit igång efter pandemin har trygga och smidiga charterresor vunnit mycket ny mark, men inför vintersäsongen 2023 ser resebyrån Ticket nu en ökning på hela 40 procent för resor med reguljärflyg.

Svenskarna börjar återigen efterfråga resor där flyg och hotell plockas ihop var för sig för att passa just deras önskemål, och den ökande efterfrågan tyder på att den kommande vintern blir en tid fylld med äventyr och upplevelser runt om i världen.

Det är en spännande tid för resenärer när reguljärflygen ökar markant i popularitet. Efter lång tid av begränsningar och restriktioner är människor ivriga att utforska nya destinationer och se världen igen. Svenska resenärer har det senaste året visat ökat intresse för mångsidiga semesterupplevelser. Oavsett om de föredrar mer äventyrliga resor eller en avkopplande strandsemester med inslag av sevärdheter och spännande utflykter, har efterfrågan ökat. Charterresor är perfekta för den som vill ha en trygg och smidig semester i solen, och under sommarsäsongen finns det mängder av spännande resmål runt Medelhavet att välja mellan. Under vintern domineras dock charterresandet av ett fåtal destinationer som exempelvis Kanarieöarna och Kap Verde, och för kunder som är ute efter en mer unik semester kan en skräddarsydd resa med reguljärflyg och hotell vara mer attraktivt.

Reguljära resor blir alltmer populära, det ger resenärer en hög grad av flexibilitet och möjlighet att skräddarsy sina semesterupplevelser med val av resmål, reslängd, eventuella stopp längs vägen och aktiviteter, mer kontroll helt enkelt, något som många tycks vilja ha när de nu börjar resa igen, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

Bangkok är med avsevärd marginal det mest populära reguljära resmålet i vinter, och har ökat med hela 50 procent jämfört med förra året. Även Phuket och Krabi finns med på topplistan, vilket gör Thailand till det ojämförligt mest populära semesterlandet för de som inte flyger charter. Men årets topplista bjuder även på ett antal nyheter, och resandet till flera exotiska resmål som exempelvis Sri Lanka, Vietnam och Sydamerika har mångdubblats jämfört med förra året.

Svenska resenärer verkar återgå till hur det var innan pandemin och resesuget visar sig i bokningsläget, då är det förväntat att många gamla semesterklassiker visar sig populära. Men vi ser även hur andra destinationer börjar öka markant i popularitet, det tycker vi såklart är superkul, säger Vincent Goodbrand.

Mest populära resmålen för reguljärflyg vintern 2023/2024:

  1. Bangkok (1)
  2. Phuket (4)
  3. Malaga (3)
  4. Krabi (10)
  5. Gran Canaria (Ny)
  6. Alicante (5)
  7. Colombo (Ny)
  8. Santiago (Ny)
  9. Ho Chi Minh City (Ny)
  10. Manilla (Ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade under 2023 med avresa mellan 1 december 2023 till 28 februari 2024 jämfört med samma period föregående år. Siffror inom parentes visar placering föregående period.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Ticket

You must be logged in to post a comment Login