Rekordbonus till JYSKs medarbetare

By on 17 oktober, 2018

JYSK Sveriges butiksmedarbetare har fått drygt 23 miljoner kronor i bonus under det gångna räkenskapsåret. Det är den största bonusutbetalningen JYSK Sverige någonsin gjort.

– Under det gångna räkenskapsåret ökade vår omsättning till 3,787 miljarder SEK. Våra butiksmedarbetare har jobbat hårt för den framgången och det är extra roligt att få belöna dem för det, säger Johan Sjödin, VD för JYSK Sverige.

Under räkenskapsåret ökade JYSK Sveriges omsättning med 322 miljoner kronor (9,3 procent), till 3,787 miljarder kronor. En av framgångsfaktorerna har varit satsningen på ett nytt butikskoncept där inspiration står i centrum men också arbetet som butiksmedarbetarna gjort med att skapa inspirerande miljöer i de befintliga butikerna.

Vi märker att kunderna uppskattar det. Känslan när någon köper alla produkter man ställt fram i en miljö är helt fantastisk. Att någon tycker att det man skapat med JYSK produkter är så fint att de vill ha det hemma gör en stolt, säger Frida Jansson som är butikschef för JYSK i Fagersta.

Rekordstor bonusutbetalning
I de svenska JYSK-butikerna fick omsättningsökningen direkt effekt i medarbetarnas lönekuvert. Ett nytt bonussystem, där säljarna i butikerna får dela på 5 procent av den enskilda butikens omsättningsökning, har resulterat i att JYSK betalat ut drygt 23 miljoner kronor i bonus, i genomsnitt mer än 165 000 kronor per butik.

– I JYSK är tävlingskulturen stark. Vi tror på att goda prestationer ska belönas och butiksmedarbetarna har verkligen kämpat för det här resultatet det gångna året. Jag hoppas att alla butiksmedarbetare blir både glada och extra motiverade när de får sin välförtjänta bonus och att de vill vara med och sätta nya rekord, säger JYSK Sveriges VD Johan Sjödin.

Firar med stängda butiker
Söndagen den 21 oktober håller JYSKs svenska butiker stängt så att medarbetarna ska ha möjlighet att delta på JYSKs årliga firande som i år hålls på Gothia Towers i Göteborg med 1000 medarbetare och respektive anmälda.

Tanken med festen är att vi ska fira och ha roligt tillsammans. Att stänga butikerna ger fler möjlighet att komma. Vi ser verkligen fram emot att fira framgångarna, säger Johan Sjödin.

Fakta:

  • JYSK Sveriges räkenskapsår sträcker sig mellan 1 september 2017 och 31 augusti 2018.
  • Omsättningen det gångna räkenskapsåret för JYSK Sverige uppgick till 3,787 miljarder kronor vilket är en ökning med 9,3 procent mot föregående år.
  • Bonusen till butikssäljarna baseras på att butiksmedarbetarna får dela på fem procent av butikens omsättningsökning och betalas ut månadsvis.
  • JYSK Sverige har 141 butiker med runt 1100 anställda. 

You must be logged in to post a comment Login