Så undviker du kaos på familjesemestern

By on 20 juli, 2022
Arkivbild

Semestern är här och ressuget är större än någonsin. För många blir det första utlandssemestern på länge och för vissa barn den första semestern någonsin. För att säkra en lyckad resa för hela familjen ger nu Club Med sina bästa tips.

Att resa med familjen är ett underbart tillfälle att skapa livslånga minnen tillsammans. För att kunna njuta av resan gäller det dock att vara ordentligt förberedd och ha koll på vad som gäller. Just nu är det långa köerna på många flygplatser och det är av extra stor vikt att planera i god tid. Reser du med mindre barn kan du däremot få förmånen att slippa köerna med ”Fast Track”. Kolla därför alltid upp det innan du ställer dig längst bak i kön. Du vill inte heller bära på allt för mycket bagage på flygplatsen samtidigt som du har barn att hålla reda på. Packa därför bara det absolut nödvändigaste.

Kontrasten mellan barnens spring i benen och föräldrar som vill ta det lugnt på semestern kan vara påfrestande. Var därför alltid redo med underhållning där ni kan koppla av tillsammans genom exempelvis kortspel och portabla sällskapsspel som får plats i handbagaget. Målarböcker eller pyssel är också utmärkta alternativ att hålla barnen sysselsatta. Glöm inte heller att ladda ned familjevänliga filmer och serier på plattan. Barn kan även få problem med lock eller ont i öronen under flygets resa vilket kan förhindras med öronproppar och tryckutjämning. För spädbarn som inte kan göra det själva kan du låta de amma eller suga på en napp.

– En familjeresa kan vara ett minne för livet på både gott och ont. För att det ska bli så bra som möjligt gäller det att planera och boka så mycket som möjligt i förväg. Låt även barnen vara med och bestämma, det är trots allt deras resa också. Lämna också luckor för fritid och allt som kan tänkas uppstå. Det är även viktigt att vara förberedd på att allt inte kommer gå som planerat och bara rulla med svängarna, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

Valet av destination kan avgöra om semestern slutar i succé eller inte. Reser du med barn finns det många resorter som är familjeanpassade men se även till att destinationen har något som intresserar dig också. På resorter med Mini Club Med + får barnen njuta av gemensamma aktiviteter som syftar till att skapa minnen för livet samtidigt som de är pedagogiskt utvecklande. Samtidigt kan du få välbehövd avkoppling vid poolkanten med en bok ena handen och en iskall dryck i andra.

Fem snabba tips för dig som reser med barn:

  1. – Välj familjeanpassade destinationer
  2. – Var alltid redo med snacks och vatten
  3. – Glöm inte Solkräm och UV-skyddande kläder
  4. – Låt barnen vara med och bestämma
  5. – Förbered dig på att allt inte kommer gå som planerat

Nöje | Sverige/Världen
Örebronyheter

Källa Club Med

You must be logged in to post a comment Login