Sarah Michael gjorde 3 mål när KIF krossade Sunnanå

By on 24 augusti, 2013

Ny match för KIF efter redan tre dagar. Det var i onsdags som de spelade oavgjort mot topplaget Tyresö. Idag kom bottenlaget Sunnanå SK på besök. En lag som KIF Örebro ska slå alla dagar i veckan.

Det även en klar seger med 6-1 efter Sarah Michael gjort 3 mål i matchen. Första halvleken slutade 4-1 till KIF som kunde öka på ledningen till 6-1 i den andra halvleken. Övriga målskyttar var Sanna Talonen som gjorde 2 mål och Lucie Martinkova som gjorde 1 mål.

Vinsten mot Sunnanå kan betyda mycket för KIF:s självförtroende, laget har spelat två bra matchen på rad. 1-1 mot Tyresö får räknas som en bra insats, men bara för att KIF vinner med 6-1 idag betyder det inte att man kommer vinna SM-Guld. Men en skön seger blev det tillslut.

Första halvlek
Skillnaden mellan dessa två lag märks tydligt i matchens inledning. Sunnanå har efter 5 min spel inte varit över på KIF:s halva av planen. Hemmalaget kan enkelt passa boll och kommer igenom Sunnanås försvarslinje vid nästan varje anfall.

Det dröjde inte länge innan KIF gjorde mål. Sarah Michael gjorde 1-0 i den 17:e min och satte även 2-0 en min senare. Sanna Talonen gjorde 3-0 i den 26:e min.

Sunnanå hade inte haft några skott på mål när de fåren hörna i 39:e min, Sara Nordin kan skicka in reduceringen för bortalaget. Men det tar bara 3 min så har Sanna Talonen gjort 4-1. Det blev även halvtidsresultatet.

Andra halvlek
Bortalaget Sunnanå gick ut i den andra halvleken med ett bättre spel och lyckades etablera tryck i KIF:s straffområde. Det såg inte ut som de låg under med 3 mål. Men i den 61:e min skulle Sarah Michael sätta sitt tredje mål för matchen och definitiv spika igen kistan.

I den 75:e min var Sanna Talonen när att sätta sitt tredje mål i matchen men bollen tog i stolpens insida och gick ut. Drygt 2 min senare skulle Lucie Martinkova sätta 6-1 när hon nickade in en frispark. Det blev även slutresultatet och KIF vann rättvist då de var det bättre laget ikväll.