Särskilda rutiner för kommunfullmäktiges sammanträden i Örebro kommun

Av på 17 november, 2020
Arkivbild.

På grund av coronapandemin kommer kommunfullmäktige i Örebro från och med november att återgå till kvittning i samband med sammanträden.

Under våren och sommaren har kommunfullmäktige i Örebro sammanträtt med halverat antal ledamöter och under kortare mötestider än vanligt. Tidigare i höstas, när smittspridningen av coronaviruset var lägre, återgick fullmäktige till att sammanträda med samtliga 65 ledamöter på plats i Conventum kongress. När smittspridningen återigen ökar och lokala allmänna råd har införts i Örebro, har det beslutats att så länge de lokala allmänna råden gäller kommer endast 35 ledamöter att vara på plats.

Mötet kommer att genomföras med respekt för aktuella restriktioner och råd från Folkhälsomyndigheten. Råd som följs noga även fortsättningsvis. Ledamöterna kommer att placeras med ordentlig tilltagna mellanrum. Icke tjänstgörande ersättare kommer att följa mötet från Rådhusets sessionssal.

Allmänheten uppmanas följa sammanträdet hemifrån
Allmänheten uppmanas följa sammanträdet hemifrån via orebro.se eller Örebro Närradio frekvens 95,3 mHz. Sammanträdet sänds live den 17 november mellan cirka kl. 9-12 och kan även ses i efterhand på orebo.se, där även ärendelista finns.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in