SCB flyttar till helt ny kontorsbyggnad i Örebro

Av på 3 december, 2020
Kexfabriken 2 - Illustration White arkitekter

En helt ny kontorsbyggnad med 500 skrivbordsplatser i närheten av centralstationen. Det blir SCB:s nya hemvist i Örebro från och med september 2023.

– Vi tror väldigt mycket på det här läget. SCB kommer att bli en del av entrén till Örebro, säger Joakim Stymne, generaldirektör på SCB.

I veckan skrevs kontrakt med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten, som kommer att bygga en ny kontorsbyggnad på Norrbackavägen 9 i Örebro. Där kommer SCB att rymma cirka 500 skrivbordsplatser på fyra våningsplan.

– Vi kommer att få moderna lokaler som ger ett gott stöd till verksamheternas olika behov, och som hjälper oss att lyckas i vårt gemensamma arbete, säger Joakim Stymne.

Utöver den helt nya byggnaden kommer en äldre närliggande fastighet byggas om för att kunna användas som tryckeri, skanning, cykelförråd och omklädningsrum.

Kexfabriken 2 – Illustration White arkitekter

– Detta är en del i det lokalprojekt som pågått under några år här på SCB. I somras flyttade våra medarbetare i Stockholm från Garnisonen på Östermalm till nya lokaler i Solna strand. Det är verkligen roligt att vi nu också kan presentera planerna för Örebro, säger Joakim Stymne.

I Örebro går alltså flytten inte lika långt. De nya lokalerna ligger strax norr om citykärnan i Örebro och Joakim Stymne är nöjd med det nya läget.

– Det är ett läge med stor potential och som vi tror väldigt mycket på. Eftersom det är väldigt mycket på gång i det här området så kommer SCB bli en del av entrén till Örebro, säger Joakim Stymne.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Stadsmyndigheten SCB

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in