Smultronställen på Kanarieöarna för hela familjen

Av på 19 december, 2021

Upptäck smultronställen på platsen med världens bästa klimat. De åtta öar som tillsammans bildar Kanarieöarna erbjuder familjevänliga aktiviteter året runt. Utforska exotisk natur, turkost hav och en ny kultur samtidigt som ni finner ro under den klarblå himlen.

Naturupplevelser för familjen på Teneriffa

Teneriffa har fantastisk kultur, natur och gastronomi. Stränderna är spektakulära och varierande. Det finns ikoniska platser som drar till sig folkmassor och samtidigt orörda, tomma vikar med goda möjligheter för avkoppling. För en familjevänlig dag i solen är Las Teresitas, El Camisón, Playa Jardín och La Arena platser som måste upplevas. De naturliga poolerna, som Bajamar, är också värda ett besök, liksom vattenparkerna såsom den imponerande Siam Park.

För naturälskare är Teneriffa ett måste på grund av möjligheten till fågelskådning. Några av de rekommenderade platserna för fågelskådning för familjen är La Caldera de La Orotava, rekreationsområdet Ramón el Caminero och det berömda Monte del Agua. Stjärnskådning är en annan populär sysselsättning på Teneriffa, och det finns fantastisk utsikt från berget Teide, utsiktspunkten Llano de Ucanca och berget Guajara.

Gran Canaria – en kontinent i miniatyr

Den stora mångfalden av landskap gör Gran Canaria känd som ”en kontinent i miniatyr”. Med städer som kännetecknas av en lång sjöfartstradition och rik historia, gör resor till tätorter en oslagbar upplevelse för hela familjen. Låt er förundras övernaturen, arkitektoniska och kulturella skatter som stranden Maspalomas eller Playa de las Canteras; en tre kilometer lång sträcka av gyllene sand med lugna vatten omgiven av en livlig aveny med butiker, restauranger och glassbarer.

Den historiska stadskärnan Vegueta förtjänar ett speciellt omnämnande med bevarade spår från de senaste fem århundradenas historia. En annan utmärkande destination är den populära fiskebyn Agaete. Här finns magnifika stränder och spektakulära naturliga pooler, samt det lokalt odlade kaffet som området gjort sig känt för.

Vulkanäventyr på Lanzarote

Lanzarote är ett perfekt resmål för att njuta av några dagars avkoppling eller äventyr med familjen. Öns vulkaniska natur med dess månlandskap och paradisliknande stränder kommer att glädja hela familjen. Öns mindre storlek gör det lätt att ta sig runt utan långa resor. Populära besöksmål för familjen på Lanzarote inkluderar Timanfaya National Park, Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Teguise och Costa de Papagayo.

Utforska paradiset Fuerteventura

Fuerteventura är ett paradis för barn med vackra stränder och hav fulla av småfisk, lätta vandringsleder att utforska till fots eller på cykel, med små byar där barnen kan springa runt fritt.

Sanddynerna i Corralejo är en av de stora attraktionerna på Fuerteventura. De mjuka och böljande kullarna med fin sand kantas av stränder med kristallklart vatten. En annan attraktion är ön Lobos som har drömska stränder och vikar med intensivt turkost vatten. Res tillbaka i tiden genom ett besök till en autentisk väderkvarn. För barn är väderkvarnarna fantastiska platser att lära sig något nytt och stimulera fantasin.

Upptäck La Palmas fantastiska natur

La Palma är ett utmärkt resmål för en familjesemester med aktiviteter som inkluderargamla skogar, vacker kust, vulkanisk historia och exceptionellt klar himmel. Tack vare dess tillgångar av naturrikedom har UNESCO förklarat ön som ett biosfärreservat. Vandra och utforska förtrollade skogar runt Dragos de Buraka, i Garafía. Upptäck svarta sandstränder som Nogales i Puntallana, naturliga pooler och charmiga byar som El Porís de Candelaria, gömd i en grotta.

La Palma är synonymt med vandring och en av dess mest kända familjevägar är leden runt källorna Marcos och Cordero, i San Andrés y Sauces. På ön finns även de fascinerande teleskopen vid Roque de los Muchachos astronomiska observatorium, och vill ni få miljöombyte finns även andra aktiviteter som spännande båtturer för valskådning.

Upplev valar, delfiner och havssköldpaddor på La Gomera

På La Gomera finns det något för alla familjer – vandring, cykling, vattenaktiviteter och till och med valskådning. Med ett nätverk av vandringsleder som sträcker sig till mer än 600 kilometer finns det gott om ställen att njuta av fantastisk utsikt över Atlanten. 

La Gomera, en av de viktigaste valskådningsplatserna i hela Europa, har förklarats som ett världsarv av World Cetacean Alliance. På grund av öns fördelaktiga klimat och geografiska läge är det möjligt att se delfiner, valar och till och med havssköldpaddor under de flesta månaderna på året. Båtar för valskådning avgår från hamnarna Playa de Santiago och Vueltas i Valle Gran Rey.

Simma bland vulkaniska stenar på El Hierro

El Hierros skönhet kommer från dess svarta och röda vulkaniska terräng, med gröna skogar och turkosa vatten. Ön, som förklarats som ett biosfärreservat av UNESCO, har fascinerande stränder och naturliga pooler som den magnifika Charco Azul som skapats från historiska lavaflöden i El Golfo-dalen. Besök de naturliga poolerna i La Maceta, samt den spektakulära El Golfo-dalen – platser som kombinerar den oemotståndliga blandningen av sol, lava och hav. Stranden Tamaduste med kristallklart vatten och svart sand är en fascinerande miljö med lugna vatten för barn att utforska. Den breda och charmiga stranden är en av de mest fotograferade vyerna på ön.

La Graciosa – en lugn tillflyktsort

La Graciosa är endast 29 kvadratkilometer stor ö och ligger nordväst om det närliggande Lanzarote. Tillsammans med fyra andra holmar utgör den en del av Chinijo Archipelago Natural Park. På ön bor praktiskt taget alla de 700 invånarna i byn Caleta de Sebo. Detta paradis är beläget långt borta från hektiskt liv och rörelse. Denna väglösa tillflyktsort är det perfekta stället att slappna av med familjen och njuta av några dagar av absolut avkoppling. Besökare är omgivna av ett orört landskap med underbara, ofta tomma stränder som La Francesa, Las Conchas och La Laja.

Nöje
Örebronyheter

Källa: EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in