Softboll-EM: Sverige på sjunde plats

Av på 13 juli, 2013

Sveriges softbolldamer slutade på sjunde plats i Softboll-EM efter vinst mot Spanien med 6-4 i lagets sista match i turneringen. Det var ett stort kliv framåt för svensk softboll efter 11:e placeringen i EM 2011.

Johanna Grauer pitchade återigen lysande för Sverige men fick se Spanien ta ledningen med 3-0 efter två inningar efter tre defensiva misstag av svenskorna. Sverige fick så småningom ordning på defensiven och kom in i matchen när Kehli Washington sprang in Sveriges första poäng på Johanna Grauers fina slag i fjärde inningen. I den femte inningen kröp Sverige lite närmare igen när Julia Johansson slog in Lisa Ingels med 2-4. Sedan tog Sverige två poäng både i den sjätte och sjunde inningen för att så småningom spika resultatet till 6-4 i svensk favör.

Stort jubel för svenskorna, som efter två raka vinster i gruppspelet fick inkassera tre raka förluster och därmed tappa chansen på semifinalplatserna som även hade gett en plats i Softboll-VM i Holland 2014. Även om förhoppningarna var att kunna nå högre i turneringen är facit godkänt för Sveriges softbollandslag som har framtiden framför sig!

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in