Sök ditt bygglov nu

By on 24 november, 2022
Foto: Örebro kommun

Går du i byggtankar? Ansök om bygglov redan nu för att kunna starta ditt projekt i tid. Under våren ökar antalet bygglovsansökningar och väntan på svar kan bli lång.

– Mitt bästa tips är att förbereda och skicka in sin bygglovsansökan nu under vinterhalvåret. Då finns bättre förutsättningar att tidsplanen håller för det bygge man har tänkt genomföra och att man får ett snabbare svar på sin ansökan, säger Jennifer Welin, enhetschef på Stadsbyggnad.

När behöver jag bygglov?

Bygglov behöver du oftast när du ska bygga en ny byggnad, bygga till eller göra vissa andra ändringar. Det kan även behövas bygglov för ändring av färg på fasad, sätta upp ett plank eller byta en dörr. Ibland måste du göra en anmälan även om du inte behöver bygglov.

– När våren kommer är det många som beställer varor och är redo att sätta i gång med sina projekt. Det man kanske inte har med i beräkningen då, är att det är under den här perioden, som det tar längst tid att få svar på sin ansökan. Under våren ökar antalet ansökningar då många vill bygga till exempel altaner, växthus och uterum med mera. I och med rådande lågkonjunktur återstår det att se om vi uppnår samma tryck som tidigare år, men vi vill gärna uppmana att söka redan nu, det skapar bättre förutsättningar för alla inblandade, säger Jennifer Welin, enhetschef på Stadsbyggnad.

Läs mer om bygglov på orebro.se/bygglov

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login