Sommarrush efter stugor att hyra

By on 29 juni, 2022

Sveriges nya stugförmedlare StayNordic rapporterar att det är så pass populärt att hyra sommarstuga i år att det t.o.m. är en bristvara.

”Vi är i princip fullbokade med bara några enstaka veckor kvar som fortfarande är lediga. Det är fullt troligt att om vi haft dubbelt så många objekt så hade vi fortfarande haft denna fantastiska beläggning.” kommenterar Torbjörn Fredman, VD för StayNordic.

Bristen på stugor att hyra i sommar är större än vanligt menar man på nystartade stugförmedlingen StayNordic, som består av Sveriges mest erfarna team från branschen. Teamet bakom StayNordic gick ihop 2021 för att bli nästa generations stugförmedling, en aktör med stort strategiskt fokus på service för stugägare.

Orsakerna till bristen på stugor att hyra är flera. Många svenskar väljer att semestra i Sverige då semesterpriserna i Europa är höga och kronan är svagt värderad. Samtidigt håller utländska turister på att vända tillbaka till Sverige. Av StayNordics kunder är nästan hela 60% från Tyskland vilket är alldeles fantastiskt.

”Vi söker nu med ljus och lykta efter fler objekt att förmedla i år, och vi har också fått in de första förfrågningarna för säsong 2023, så även hus till nästa säsong är mer än välkommet nu.” säger Torbjörn Fredman och fortsätter: ”Det är ju så att när det är brist så bokar kunderna tidigare samtidigt som tyska kunder ligger ännu tidigare i bokningsprocessen. Vi hoppas på att få in minst 500 nya objekt för nästa säsong.” avslutar Fredman.

Sverige
Örebronyheter

Källa: StayNordic

You must be logged in to post a comment Login