Sondell avgjorde i sudden för ÖHK

By on 10 oktober, 2013

Matchen hemma mot Brynäs kunde ha slutat med en orättvis seger till gästerna. Men tillslut kunde Örebro segra i sudden death. Målet kom av en slump när Daniel Sondell la in pucken på mål.

Brynäs gjorde inte någon av sina bättre matcher men var samtidigt farliga och satte press på Örebro. Men hemmalaget var bättre och hade många gånger bra chanser att göra mål. ÖHK tog ledningen två gånger i matchen, först genom Marcus Wienstock och sen genom Jared Aulin.

För Örebro blev det olyckligt när de två gånger om i matchen drog på sig utvisningar som resulterade i 5 mot 3 lägen. Brynäs kunde utnyttja dessa tillfällen att kvittera matchen. Därför kände Örebros turliga mål ändå rättvist, de förtjänade att vinna då de var det bättre laget.

Örebro började matchen piggt, det blev mycket med spel i Brynäs zon. Ett tidigt powerplay och ett ofokuserat Brynäs bidrog till att ÖHK kunde etablera spel i anfallszon. Det tog gästerna ca 10 min innan de skapade en bra målchans, då hade Örebro redan skapat fem.

Brynäs fick upp fart och började pressa Örebro, hemmalaget försvarade sig bra men hade svårt att följa med. Ett sent powerplay till Örebro satte stopp för Brynäs spel. För Örebro blev det ett framgångrikt powerplay, Marcus Wienstock kunde gen hemmalaget ledningen med 1-0. Det blev även periodresultatet.

Den andra perioden såg mestadels ut som den första. Örebro förde spelet och var det bättre laget. De hade press och skapade flera bra chanser under perioden. Gästerna var inte helt utan spel men det såg blekt ut.

Örebro hade vinden i seglen fram tills både Conny Strömberg och Ben Walter blev utvisade och Brynäs fick ett 5 mot 3 läge i powerplay. Det tog inte lång tid innan gästerna kvitterade, Anton Rödin gjorde inga misstag när han sköt 1-1. Det blev även periodresultatet.

Brynäs tog över spelet i den sista perioden men det var Örebro som tog ledningen. Jared Aulin kom fri med Johan Holmqvist och satte 2-1 till Örebro. Hemmalaget publik tog över och sjöng oavbrutet, tyvärr tappade hemmalaget sin fart och gästerna kunde komma tillbaka.

Brynäs hade dock svårt att göra mål, Örebro höll undan men kunde inte försvara sig när de drog på sig ett par utvisningar. Brynäs kvitterade i 5 mot 3 när Bill Sweatt styrde in ett skott från Ryan Gunderson. Matchen gick till förlängning.

Sudden Death
Örebro var det bättre lag och låg på hela tiden. De radade upp chans eller chans men lyckades inte förvalta sina lägen. Men från ingenstans gör Örebro mål. Daniel Sondell slänger in pucken på mål, den styrs på målvaktens benskydd och 3-2 är ett faktum. Örebro vinner matchen.