Sport | Danmarks bäste dansk är svensk

Av på 17 juli, 2015

När den danska eliten gjorde upp om pall placeringarna i Danska Mästerskapen i precision fick de se sig besegrade av svenske Michael Alpfors från Skånes Fallskärmsklubb. 

Första helgen i juli hölls SM i precision under SM-veckan i Sundsvall, en tävling som fick brytas efter endast fyra rundor på grund av för mycket vind. Och blåsten ställde till det även under de två dagar som Faldskaermsklubben.dk i Holeby genomförde sitt mästerskap, men trots mycket varierande vindförhållanden, 0-6 m/s på bara några sekunder, genomfördes tävlingens alla tio omgångar.

”Efter det tråkiga SM-resultatet var revanschlusten stor att åter igen visa vad jag kan”, säger Michael Alpfors (fotot).

Tävlingens första dag blev blåsig och det gjordes endast tre omgångar på kvällen när vinden mojnat. Alpfors gjorde bra ifrån sig under de inledande hoppen, men dag två började med vad han själv kallar ”ett skithopp”, fem centimeter.

”Jag var fortfarande förhoppningsfull och visste att jag kunde prestera, så jag höll geisten uppe och både nollor och ettor kom. Inför sista omgången ledde jag med en cm före danskan Pernille Lykke. En DC och segern var klar, allt annat kunde innebära helt andra placeringar. Med fullt fokus, något nervösa fulla uppsläpp ner till tio och bra slutarbete med ovanför plattan stod det 00 efter landningen på displayen… DC!”

Segern i den öppna klassen var klar och självförtroendet var åter på rätt nivå. Totalt på de tio hoppen fick Michael Alpfors 16 centimeter, någon han själv beskriver som en okej prestation.

Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in