Sport | Sveriges urladdning gav gruppseger i U19-VM

By on 7 maj, 2016

Sveriges U19-damlandslag visade världsmästarklass i gruppfinalen i VM i kanadensiska Belleville. Mot starka Schweiz blev det hela 15-0, efter en total urladdning matchen igenom.

– Vi bara körde, säger Moa Svanström.

Sverige fortsätter sin jakt på sitt andra raka guld i U19-VM. Både Schweiz och Sverige stod på två segrar inför dagens match, och vinnaren skulle också gå vinnande ur gruppen.

Då visade Sverige varför de är regerande världsmästare. I den första perioden fick svenskorna jubla hela sex gånger. Annie Nilsson gjorde hattrick och Frida Ahlstrand två mål, medan Moa Svanström skrev in sig i målprotokollet med sitt långskott från sin backposition. Och schweiziskorna såg chockade ut.

– Jag sa i går att jag ska börja göra mål som Lina (Svarfvar) efter backen. Så nu fick jag till en liten strumprullare som rullade in. Det var skönt från min backplats, säger Moa Svanström.

Det blev inte bättre i den andra perioden för Sveriges motståndare. Ahlstrand fullbordade sitt hattrick och Josefine Wålinder gjorde 1+2. 11-0 efter två perioder blev 15-0 efter tre perioder. Även Felicia Forsmark stod för ett hattrick i matchen.

– I början var det jämnt, men vi krigade på och satte våra lägen medan de missade sina. Sedan trummade vi på och bara körde, säger Svanström.

Sverige luftade alla utespelare i segern och kan nu se fram emot semifinalen. Den matchen, mot antingen Finland eller Tjeckien, spelas klockan 16.10 svensk tid idag lördag.

Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal sänder matchen live här>>.