Stadium ger liv till begagnade sportprylar

By on 10 augusti, 2013

Igår inledde Sveriges ledande sportkedja Stadium och hjälporganisationen Human Bridge insamlingen re:activate för att hjälpa behövande genom att inspirera så många som möjligt till att leva ett aktivt liv.

Med re:activate samlas begagnade sportprodukter in i Stadiums butiker för att sedan ge produkterna ett nytt hem till dem som inte har samma möjligheter till sportutrustning i andra delar av världen. Syftet är att bidra till en mer hållbar miljöutveckling samt en mer aktiv tillvaro för behövande.

Stadiums mission är att inspirera så många som möjligt till en aktiv livsstil. Med re:activate-insamlingen kan sportkedjan tillsammans med sina kunder och Human Bridge förstärka den missionen ytterligare. Re:activate är en långsiktig satsning med ambitionen att ge fler möjlighet att leva ett aktivt liv.

– Vi vill ge människor runt om i världen som inte har tillgång till ordentliga kläder, skor och utrustning möjligheten att leva aktiva, roliga och hälsosammare liv. Om vi får folk att lämna in sina gamla sport- och träningsprylar, som annars ligger nerpackade på vinden, är jag övertygad om att vi bidrar till att göra vår värld bättre. Genom att ge onyttjade sportartiklar ett nytt liv kommer vi inte bara att få människor att må bättre genom nya möjligheter för idrott och lek, utan vi bidrar även till en bättre och mer hållbar miljöutveckling, vilket gynnar alla, säger Gustaf Öhrn, Stadiums VD.

Till insamlingen kan man exempelvis lämna sina gamla joggingskor, väskor, tröjor och bollar. Produkterna tas emot och delas sedan ut till behövande eller återvinns om det är möjligt.

– Med re:activate kan vi fortsätta göra gott genom att sprida glädje och aktivitet där den behövs som bäst, säger Robert Bergman på Human Bridge.

Om Human Bridge:
Human Bridge är en samverkan mellan Läkarmissionen och Erikshjälpen och genomför årligen projektinsatser i form av leveranser av materialbistånd till ett trettiotal länder. De flesta av dessa ligger i Afrika eller Östeuropa men även destinationer i Asien och Sydamerika finns med på mottagarlistan. Stadium och Human Bridge har tidigare samarbetet i flera projekt där över 100 000 jackor, sneakers och fotbollsskor samlats in och skänks till bland annat Rumänien, Moldavien och Sydafrika.

Insamlingen genomförs i samtliga Stadiums butiker i Sverige från och med den 9 augusti.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login