Star Stable uppmuntrar ungdomar till läsning med nya kampanjen Read.Write.Unite

Av på 3 april, 2021
Lisa Peterson är aktuell med ny musik.

Star Stables huvudkaraktär Lisa Peterson, vars röst tillhör sångerskan Amanda Örtenhag, blev i veckan utsedd till ”Årets Nykomling” i Sandvikens ”Local Heroes 2020”. Nu är Lisa aktuell med ny musik.

Avatarens nya singel ”Darkness Falling” bygger på boken ”Ödesryttarna: Mörkret Faller” som är den sista och avslutande delen i författaren Helena Dahlgrens trilogi om Lisa, Anne, Linda och Alex. Boksviten är ett led i Star Stables satsning i att uppmuntra tjejer och killar till att läsa mer fysiska böcker.

”Soul Riders: Darkness Falling”, som är bokens engelska titel, är ett spännande äventyr där världens öde ligger i händerna på de fyra Ödesryttarna och deras hästar. De står nu inför sitt svåraste uppdrag hittills – Mr Sands ondskefulla planer hotar att förstöra livet på Star Stable-ön Jorvik, och endast Lisa och hennes vänner kan stoppa honom.

Omslag: Darkness Falling

Men för att lyckas med uppdraget måste de lära sig att hantera magiska krafter. Vännerna har dock ont om tid och måste istället förlita sig på styrkan i deras systerskap för att lyckas.

För just vikten av vänskap och förmågan att tro på sig själv är budskapet som Star Stable vill förmedla till sin unga målgrupp. Under april månad anordnar Star Stable kampanjen Read.Write.Unite på spelets YouTube-kanal, där Helena Dahlgren lär nästa generations författare att skriva sina egna berättelser. 

Star Stable arrangerar även en novelltävling där vinnaren får sin historia berättad i en serie på Instagram som skapas av illustratören Elli Puukangas. Syftet med Read.Write.Unite är att utveckla unga människors skrivande och öka deras intresse för läsning.

Kultur | Regionalt
Örebronyheter

Källa Clap Your Hands
Star Stable på YouTube – youtube.com/user/StarStableOnline
Lyssna på ”Darkness Falling” här – open.spotify.com/track/3yJ68iUkhT6iTFZFIAJuIk?si=cf001d400fad46d2

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in