Stellan Carlsson gjorde fyra mål på Eskilstuna City

By on 19 oktober, 2013

Sista matchen på Trängen för BK Forward, för motståndet stod Eskilstuna City. Matchen var även helt betydelselös då Eskilstuna redan är klara för spel i div 2. BK Forward kan varken gå upp eller gå ner.

Det blev ändå en underhållande match. Forward spelade avslappnat och stabilt och kunde rada upp många bra målchanser. Matchens spelare blev Stellan Carlsson som gjorde fyra mål, han hade dock bud på flera mål. Men Nicklas Bergh i Eskilstunas mål gjorde ett par bra räddningar.

Övriga målskyttar för Forward blev Sebastian Ring och Rasmus Östman. Östman gjorde tillsammans med målvakten Jacob Rinne sina sista framträdande för Forward på Trängen. Efter säsongen lämnar de klubben för att gå vidare. Sett till matchen avslutade de iaf på topp.

Första halvlek
Det är en offensiv och anfallsglad fotboll som Forward och Eskilstuna bjuder på. Det är inte samma avvaktade spel som man brukar se i fotboll.

Forward fick ett guldläge i 18:e min när Stellan Carlsson springer sig fri och på egen hand får i väg två skott. Hans lagkamrat misslyckas med att få in bollen i sekvensen efteråt.

Men Forward och framför allt Stellan skulle få utdelning för sitt offensiva spel. Bara 2 min senare nickar Stellan in 1-0 efter en enorm press mot Citys målvakt Nicklas Bergh.

Gästerna kunde kvittera i den 24:e min genom Johan Bergfeld. Han fick till ett snyggt skott och satt längs marken i vänstra hörnet.

Forward skulle i 30:e min ta ledningen igen i matchen. Laget fick en frispark precis utanför straffområdet. Rasmus Östman tog vara på chansen och slog in 2-1 till Forward.

Mot slutet av halvleken blev det ett mer avvaktade spel men Forward kunde ändå skapa sig ett par lägen. Men pausresultatet blev 2-1 till hemmalaget.

Andra halvlek
Det blev en mer avvaktande inledning på den andra halvleken. Forward bevakade sin ledning medan gästerna försökte ta sig tillbaka. Hemmalaget var fortfarande det bättre laget och i den 55:e min var Stellan Carlsson nära att nicka in sitt andra mål. Begrh räddade på mållinjen.

3-1 målet kom i den 66:e min och det var Stellan Carlsson som sprang sig fri och kunde sätta sitt andra mål för kvällen. Han skulle även bli tremålskytt, i den 70:e min satte han 4-1 efter att blivit fälld i straffområdet.

I den 78:e min gjorde Sebastian Ring 5-1 till Forward. Matchen var avgjord och hemmalaget kunde enkelt få igenom sitt spel mot ett uddlöst Eskilstuna.

I den 88:e slog Stellan till igen och satte sitt fjärde mål för dagen. Forward vann och de krossade sitt motstånd idag.