Stina Agustdottir släpper singeln ”Drown to Die a Little”

Av på 28 mars, 2022

Första smakprovet från Stina Agustdottirs kommande album Drown to Die a Little var låten Body som släpptes för några veckor sedan! Stina berättar om låten: Jag kontaktade Maia Davies, en bekant från Montreal som numera bor och jobbar i Los Angeles som singer-songwriter och producent och frågade om hon kunde samarbeta på en låt som handlade om en slags förlåtelse till min kropp. Hon blev genast intresserad och har själv en lång historia av kämpande med body image och negativa känslor gällande kroppen. Jag skrev ner allting jag har känt genom åren, hur det har gått från att vara vältränad ballerina plågad av självhat till att vara stark och stolt kvinna som älskar sin kropp trots allt. Den här låten och processen från att skriva den till en klar inspelning har varit extremt terapeutisk för mig. Jag har spelat den ett fåtal gånger på konsert och den går direkt hem hos jättemånga, speciellt kvinnor.

Såhär säger Stina om det kommande albumet: 2016 blev jag svårt sjuk och behövde sätta mitt liv på paus och med hjälp av mina närstående bli frisk igen. Musiken på skivan föddes under resan från mörker till ljus. Skivan handlar om hur man har många sidor som människa, både fina och fula och att det är ok att vara mångsidig och ibland falla ner och behöva hjälp för att ta sig upp. Jag och gitarristen och låtskrivaren Mikael Máni Ásmundsson har tidigare släppt två album tillsammans och samarbetar återigen på mitt nya album. Han har även hjälpt mig att skriva klart flera låtar och skrivit musiken till några av texterna. Två andra låtskrivare är med på varsin låt; Maïa Davies och Jan Alexander. Jag fick stipendium från Hljodritasjodur Rannis på Island för att spela in musiken och gjorde det i Sigur Ros studio, Sundlaugin med det bästa bandet någonsin: Henrik Linder på bas (Dirty Loops), Mikael Mani på gitarr, Magnus Johann Ragnarsson på keys, Magnus Trygvason Eliassen på trummor och Albert Finnbogason som producerade och mixade. Dessutom finns det stråkkvartett och harpa på några av låtarna.

Stina Agustdottir räknas som en av Islands bästa jazzartister och idag är hon lika etablerad i Sverige. Både här i Sverige och på Island men även i Montreal där hon verkade i några år, är hon känd för sina fantastiska scenframträdanden och hon bekräftar att hon älskar att spela live och att stå på scen. Hon har nominerats till isländsk grammis både för albumet Jazz a Islensku (2017) och för The Whale (2021). Jazz a Islensku redan har blivit en klassiker på Island och används i musikundervisningen och spelas ofta på radion. Stina bor i Sverige sedan 2011 och har spelat med namn som Max Schultz, Håkan Broström, Erik Söderlind, Simon Berggren, Henrik Linder, Joel Lyssarides, och Kjetil Mulelid.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in