Storsatsning av BRL och Winn Scandinavia

Av på 28 september, 2018
Christoffer, Gustav och Marcus från Winn Scandinavia på besök hos Askås representerade av Peter Smersfeldt.

Winn Scandinavia har varit kund till e-handelsleverantören Askås sedan 2010, startpunkten för bolaget hittar vi dock längre tillbaka än så. 1992 öppnades den första butiken i Örebro under namnet BRL Electronics. Fler orter och försäljningsställen följde snabbt efter. Idag finns det sju fysiska butiker under BRL Electronics flagga samt en e-handel.

Utvecklingen online har ända sedan starten varit positiv. Men frågan är om någon period har varit så händelserik som det senaste året.

För ganska exakt ett år sedan så genomförde vi ett förvärv där bland annat Ljudfokus.se ingick Även varumärket Dynavoice var en del av köpet och mycket av det vi gjort under året har handlat om att få igång dessa nya delar av vår verksamhet, säger Marcus Kindbom, e-commerce manager.

Samtidigt som dessa nya delar av verksamheten tagit mycket tid har det pågått ett parallellt arbete med att fortsätta utveckla huvudsajten BRL.se. I slutet av juni lanserades en norsk version av e-handeln och denna geografiska expansion kommer ge god avkastning, inte minst på längre sikt, enligt Marcus Kindbom.

– Vi har anställt mer personal för att jobba med Norge-satsningen. Försäljningen har kommit igång bra utan att vi marknadsfört oss i någon större utsträckning än så länge. Norge blir en viktig del för företagets fortsatta tillväxt.

Nästa punkt att bocka av på listan är en redesign av BRL.se för att bibehålla den positiva utvecklingen som länge varit gällande på så väl hemsidan som i de fysiska butikerna.

Vi planerar för en rejäl facelift med den mobila upplevelsen i fokus. Det känns väldigt bra just nu och vi står väl rustade för att fortsätta ta marknadsandelar i den här tuffa branschen, säger Marcus Kindbom.

Askås är en helhetsleverantör av e-handelsslösningar genom att erbjuda kraftfulla system i kombination med tjänster inom strategi, design och marknadsföring. Sedan 1997 har företaget utvecklat produkter och tjänster för gränslös e-handel till att idag vara en av Sveriges mest framgångsrika e-handelsleverantörer, med kunder över hela Sverige och övriga Skandinavien.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in