Svårt att ta förlust på hemmaplan

Av på 20 oktober, 2013

Efter förra höstens skräll mot Tjeckien på bortaplan var förväntningarna höga att Sverige skulle kunna vinna returen i Enköping idag. Trots en ledning på 3-0 i halvtid kämpade det revanschsugna laget från Tjeckien tillbaka och vann till slut 11-17. Sverige möter näst Ukraina borta.

Sverige tog snabbt ledningen genom en tidig straffspark från Robin Fransson i fjärde minuten. Sedan präglades första halvlek av många sparkar från båda lag och många misstag från Sverige i form av tappade bollar, framåtpass och passar som inte gick till hand. Ställningen var fortfarande 3-0 vid halvtid.

I början av andra halvlek kändes det som att Sverige skärpt till sig då de kom tillbaka på plan med högre intensitet än tidigare och kapten Ian Gowland kunde göra matchens försök inom tre minuter av omstarten. Robin Fransson satte målsparken och Sverige utökade ledningen till 8-0. Men Tjeckien hade också taggat till i halvtid och slog tillbaka med ett eget försök bara tre minuter senare, 8-7. Tjeckien tog sedan ledningen genom en straffspark. Ledningen växlade sedan igen i Sveriges favör tills Tjeckien i 56 minuten gjorde sitt andra försök och tog tillbaka ledningen 11-17, ett resultat som stod sig till slutsignalen. Detta var Tjeckiens första vinst i säsong 2012/14.

– Klart att det är en besvikelse, säger kapten Ian Gowland. Vi visste att det skulle bli en tuff match. Tjeckien måste ju vinna alla sina matcher nu för att stanna i divisionen så vi visste att de skulle fajtas. Jag var inte så imponerad av deras spel, men det var våra misstag som gjorde det svårt för oss. Vi hoppades på en seger för att säkra vår plats i division 1B, men nu får det vänta till Ukrainamatchen. Vi kommer kunna komma tillbaka precis som vi gjorde efter Tysklandsmatchen. Den förlusten var också svår att ta men vi visade att vi kunde komma tillbaka och spela bra matchen efter.

Sverige ligger nu på fjärde plats i tabellen och möter härnäst Ukraina borta den 2 november.

Kommande matcher:
2013-11-02 Ukraina – Sverige
2013-11-09 Moldavien – Sverige
2014-04-26 Sverige – Tyskland

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in