Svensk Simidrott storsatsar på ny internationell tävling

By on 27 november, 2021

Nu är det klart att Svensk Simidrott kommer att starta upp en ny internationell simtävling för seniorer s.k. masterssimmare*. Tävlingen kommer att hållas på Eriksdalsbadet i Stockholm den 27-29 oktober 2022 och beräknar första året locka deltagare från över 10 länder.

Stockholm Golden blir ett årligt och öppet evenemang för alla masterssimmare som vill vara del av världens främsta kortbanetävling. Målsättningen är att etablera och därefter kontinuerligt utveckla och befästa Stockholm Golden som världens främsta och mest intressanta simarrangemang i kortbana för masterssimmare. Initialåret 2022 arrangeras tävlingen under tre dagar i slutet av oktober, men från 2023 flyttas arrangemanget till augusti.

– Efter fem års utveckling av Swim Open Stockholm som internationell tävling i utvecklingens framkant har Svensk Simidrott idag ett starkt varumärke som tävlingsarrangör. Vår målsättning är att etablera Stockholm Golden med en professionell organisation likt Swim Open Stockholm och kunna erbjuda en upplevelse bättre och mer attraktiv än någon annan masterstävling i världen. Vi har höga ambitioner med tävlingen och målet är att 2022 nå 800 deltagare från 10 länder och redan 2024 är målet är att ha över 2000 deltagare från 20-30 nationer på plats, säger projektledare Dennis Fredriksson.

Stockholm Golden arrangeras i Eriksdalsbadets 25 meters bassäng som erbjuder gott om plats för deltagarna att både tävla och skapa sociala möten. I planen finns även att från 2024 kunna erbjuda prispengar, vilket skulle göra Stockholm Golden än mer unik och attraktiv för duktiga masterssimmare runt om i världen.

– Idén med ett årligt återkommande globalt mästerskap för masterssimmare i kortbana är lika enkel som genial. Det finns en växande grupp människor som vill ha fler kvalitativa mastersarrangemang, och det saknas idag en internationell tävling med bra standard i kortbana. Att utnyttja de kunskaper och den erfarenhet vi har från Swim Open för att arrangera Stockholm Golden utvecklar både Svensk Simidrotts varumärke och stärker både förbundets och Stockholms arrangemangsutveckling inom simidrotten, säger kommunikationsansvarig Anna Hammar

Tävlingen genomförs i samarbete med Stockholm Business Region och Stockholms Stad.

*Masterssimning är en tävlingsform för alla som har fyllt 25 år. Deltagarna delas in och tävlar i femårs-åldersintervaller, för att främja rättvis konkurrens. I Sverige tävlar strax 600 personer framgångsrikt i masterssimning. Internationellt är tävlingsverksamheten utbredd och vid internationella mästerskap såsom Europamästerskap eller Världsmästerskap i masterssimning deltar ofta över 10 000 personer. Förutom att tävla innebär masters också ett sätt att hålla sig frisk, stark och hälsosam och det bidrar till en stark gemenskap som överskrider åldrar, ambitioner, målsättningar och landsgränser.

Sport | Sverige
Örebronyheter

Källa: Svensk Simidrott

You must be logged in to post a comment Login