Sverige till VM-semi enligt oddsen

Av på 31 oktober, 2013

I morgon spelar Sveriges U17 landslag kvartsfinal mot Honduras. Sett till oddsen hos spelbolaget Unibet blir det en lätt resa för Sverige till semifinalen. Ett spel på att Sverige går vidare står just nu i det låga oddset 1,42.

Sveriges U17 landslag har gjort succé i VM och i åttondelsfinal slog man ut dittills obesegrade Japan med 2-1. I morgon ställs landslaget mot Honduras, en match som enligt oddsen är given på förhand.

– Det är inte ofta man får säga att Sverige är favoriter att gå till semifinal i fotbolls-VM, men det ser onekligen väldigt ljust ut, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Enligt oddsen är det hela 65 procents sannolikhet att Sverige vinner mot Honduras och tar sig till VM-semifinal. Men att Sverige skulle fortsätta att skrälla och nå hela vägen till ett VM-guld är däremot inte troligt.

– Vi har en bit kvar till topplagen i VM. Brasilien, Nigeria och Argentina är alltid duktiga och svårslagna. Men Sverige skakade Nigeria i gruppspelet så allt kan hända, fortsätter Jonas Nilsson.

Oddsen på att Sverige vinner U17 VM står just nu i oddset 20 gånger pengarna. Favorit till guldet är Brasilien som ger låga 2,20 gånger pengarna.

Oddsen U17-VM
Honduras – Sverige 4.20 – 3.60 – 1.80 (22-26%-52%)
Att gå vidare: 2.65 – 1.42 (35%-65%)

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in