Sverige världsmästare i innebandy efter straffdramatik

By on 9 december, 2017
Sverige vann VM-guld efter straffdrama mot Finland.

Sverige tog sin sjätte raka VM-titel i innebandy. Precis som för två år sedan efter straffdrama mot Finland och med Sara Hjorting och Amanda Johansson Delgado som matchvinnare.

Sverige ledde finalen i slovakiska Bratislava med 4-1 och såg ut att gå mot en enkel seger. Men finskorna lyckades tack vare ett sent mål i andra perioden komma tillbaka, skapa mängder av chanser och jaga ikapp den svenska ledningen. Trots att Moa Tschöp satte 5-4 i powerplay med två och en halv minut kvar kunde finskorna få finalen till förlängning. Vera Kauppi kvitterade med klockan på 18.47.

Förlängningen blev mållös trots att båda lagen skapade en hel del farligheter. Precis som för två år sedan i Tammerfors avgjordes finalen på straffar, och precis som då blev Amanda Johansson Delgado och Sara Hjorting (som tog fyra av fem straffar) de största hjältarna. När den svenska målvakten följsamt tog Eliisa Alankos straff så behövde Sverige aldrig lägga sin femte utan laget rusade in på planen för att fira guldet.