Tennissiffror när Örebro Hockey förlorade borta mot Rögle BK

By on 3 februari, 2018

Örebro Hockey mötte Rögle i säsongens viktigaste match, Rögle ligger precis ovanför kvalstrecket en poäng bakom Örebro. Mora hade även de bara en poäng upp till Örebro, vinst för Rögle och Mora och Örebro var nere under strecket. Anton Hedman var med i dagens möte, ett tillskott som kan göra skillnad. Matchen var ett riktigt ångestmöte i bottenstriden med andra ord, och det var Örebro som var det mest låsta laget.

Örebro som var det hetaste laget i den första perioden, laget drog på sig två utvisningar varav Rögle kunde utnyttja den första för att ta ledningen. Annars var ÖHK som låg på mest, sköt mest men det var hemmalaget som fick bäst utdelning. Örebro spelade runt och snabbt mellan spelarna, åkte mest skridsko men när det kom till avsluten var det en aning för ofarligt.
Skottstatstiken Rögle 5 – Örebro 12
Perioden slutade 2-0 till Rögle, matchen 2-0 till Rögle

Mittperioden var det Rögle som startade bäst i ett högt tempo med två mål, Örebro ca en minut senare reducering, det var sex brutala minuter som öppnade upp det hela. Efter Örebro mål planades spelet ut en aning, bägge lagen fick ytor och det var ganska öppet, lagen kom till avslut även om de inte hade någon riktig spets. Örebro hade till viss del mittdelen i perioden, sen var det Rögle som tog över sista delen där de även kunde utöka ledningen. Både Örebro och Rögle var skjutglada och när slutsignalen för andra ljöd hade de tillsammans skjutit 48 skott på mål sett över två perioder.
Skottstatistken Rögle 18 – Örebro 13
Perioden slutade 3-1 till Rögle, matchen 5-1 till Rögle

Sista 20 kom till en början att bli en tempomässigt låg insats fram till Rögles 6-1 mål, efter vaknade Örebro till liv en aning, det blev stökigt och det visades känslor. Örebro spelade slarvigt och kunde inte få ihop det hela, mentalt var det slagna redan från nedsläpp och de lyckades inte komma upp i nivå.
Skottstatistiken Rögle 8 – Örebro 6
Perioden slutade 1-0 till Rögle, matchen 6-1 till Rögle

Sett över 60 minuter kunde inte Örebro vara med och ta fighten som de måste för att vinna, första perioden backade hemmalaget ner och Örebro kunde med fart komma upp i banan. När Rögle höjer sin egen nivå märker man skillnaden då Örebro i dagsläget inte har någon extraväxel att lägga in, Rögle tog över för att i sista bevaka ledningen. Defensivt var ÖHK inte heller med, samt att målvaktsbytet i den andra perioden inte fungerade då backarna inte stod upp framför Axel Brage. Anton Hedman-effekten gav inte mycket, men det är svårt för en enskild spelare att styra upp en hönsgård. Nu har Örebro ytterligare en värvning på väg in, det är tidigare skyttekungen i Västerås Jeremy Williams  som är på ingång. Det är tänkt att Jeremy ska förstärka laget i slutspurten av SHL-säsongen, han kommer från spel i Tyska ligan och laget Straubing Tigers. Nu är det läge för tränare Niklas Sundblad att få in stabilitet och en tydlig spelidé i laget, för som det ser ut nu verkar det inte finnas något av den biten. Laget måste även upp i tempo sett över tre perioden, inte bara stundtals, det finns att jobba för Niklas Sundblad annars blir det inte ett kul avslut för Örebro säsongen 2017/2018.

Skottstatistiken Rögle 31 – Örebro 31
Matchen slutade 6-1 till Rögle

Tack vare förlusten passerade Rögle Örebro och ligger nu två poäng före, jagande Mora förlorade hemma och är fortsatt en poäng bakom Örebro precis under kvalspelsstrecket. Nu väntar jumbolaget Karlskrona i Behrn Arena torsdag 8 februari.