Thailandsbokningarna tar fart efter hävda restriktioner

By on 7 november, 2021

Många svenskar har inte haft möjligheten att besöka Thailand på snart två år – och många har längtat. Efter beskedet att Thailand nu välkomnar svenska turister utan krav på karantän har resebokningarna femdubblats och vissa avgångar över jul och nyår är redan slutsålda.

Hos resebolaget TUI ser man en tydlig trend att många som bokar Thailand vill vara borta under en längre period. 

I slutet av oktober kom beskedet som många svenskar har väntat på. Från och med i måndags välkomnar nu Thailand svenska turister utan krav på karantän. Pandemin har slagit hårt mot turistnäringen och mot de länder som är beroende av turism. TUI rapporterar att efter beskedet så femdubblades antalet resebokningar.

Det är fortfarande mindre antal avgångar jämfört med ett normalår och nu märker man av bristen på platser på vissa avgångar. Framförallt gäller det populära jul och nyår där det snart är slutsålt från vissa avreseorter. Perioderna just innan jul och framför allt efter finns det fortfarande gott om platser kvar. 

– Vi märker tydligt att många längtat efter att resa till Thailand och att bokningarna nu tagit fart ordentligt sen förra veckans besked. Det här är även goda nyheter för thailändarna som lever av turismen, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI. 

Hos TUI märker man också av en tydlig trend att många som reser gärna vill stanna kvar längre på sitt resmål. Längre reslängder, tre veckor eller mer, har fördubblats om man jämför med innan pandemin. I Thailand, som är beroende av turismen, välkomnas beslutet. Men, det kommer vara betydligt glesare på stranden än vanligt då turister från många asiatiska länder inte har möjlighet att resa dit ännu.

– Thailand har ännu inte öppnat upp för turister från alla länder vilket gör att man kan passa på att uppleva känslan av ett lugnare och mer orört Thailand, fortsätter Adam. 

Populäraste orterna i Thailand i vinter

  • Phuket
  • Khao Lak
  • Koh Lanta
  • Krabi

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa TUI

You must be logged in to post a comment Login