Tre gånger så många länsbor sökte stöd till solel

By on 25 september, 2018

Vid årsskiftet höjdes investeringsstödet för solceller till 30 procent också för privatpersoner och sommaren bjöd på extremt soligt väder, nu visar siffrorna att antalet som sökt solcellsstödet denna sommar jämfört med 2017 ökade med tre gånger.

– Intresset för solel har ökat oerhört, vilket vi också kan se på siffrorna, och det är inte så konstigt! Solel har många fördelar, inte minst det förmånliga investeringsstödet, säger Ylva Gullberg, koordinator för projektet Framtidens solel på Energikontoret Region Örebro län.

För att fler ska upptäcka fördelarna med solel och kunna ställa frågor om sina egna förutsättningar anordnar nu kommunens energi- och klimatrådgivare och Energikontoret Region Örebro län en solturné i Örebro län. På turnén blir det studiebesök på olika solcellsanläggningar runtom i länet.

Den 26 september startar solturnén på Lindesbergs Hotell & Stugby. De har en splitter ny solcellsanläggning som dessutom ska invigas under studiebesöket. Linde energi, Länsstyrelsen och flera solcellsföretag är på plats och kan svara på dina frågor. Besöket är öppet kl 14-16 med invigning kl 15.

Turnén fortsätter i Askersund den 3 oktober. Där besöker vi Örjan Wahlström som har satt upp 32 solpaneler som ett solcellsplank utöver solpanelerna på villataket. Sammanlagt har han 12,6 kW installerat.

Till sist når turnén Örebro och åker den 9 oktober till bostadsrättsföreningen Örebrohus nr 44. De har 100 kW installerad solcellseffekt sedan förra sommaren, och med ett enda abonnemang till elnätet kan de använda solelen till både fastighetselen och behovet i lägenheterna.

År                                  Inkomna ansökningar maj-aug
2017                             51
2018                             149

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login