Tre teaterföreställningar i Ramsberg genom Scenkonst utanför tätort och bidrag

By on 4 oktober, 2021

Söndag 10 oktober kl 16 ges ”Konsten att släppa taget” med Eva Ahremalm och Åse Christensen i Resta bygdegård. Det är den första av tre teaterföreställningar som visas i Ramsberg i höst – tack vare den regionala satsningen Scenkonst utanför tätort och bidrag från Bygdegårdarnas Riksförbund och Kulturrådet

”Vi försöker att söka de bidrag som finns för att ha råd och möjlighet att få kulturen till landsbygden”, förklarar Britt-Marie Olsson – en av de eldsjälar som bidrar till att hålla kulturen levande i Ramsberg.

Höstens tre teaterföreställningar är bokade genom Scenkonst utanför tätort. Genom bidrag från Bygdegårdarnas Riksförbund och Kulturrådet kan ytterligare två föreställningar visas i Ramsberg – ”Varg Veum” 13 november och ”Aj – ett plåsterdrama för barn” 14 november.

Scenkonst utanför tätort är en regional satsning av Riksteatern Örebro län och Region Örebro län med ett subventionerat gagepris för att stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, att medverka till att samlingslokaler blir aktiva kulturella mötesplatser, att öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter samt att få fler spelplatser och speltillfällen för professionella kulturaktörer i Örebro län.

Kommande teaterföreställningar i Ramsberg:

Söndag 10 oktober kl 16: KONSTEN ATT SLÄPPA TAGET med Eva Ahremalm och Åse Christensen

Ibland undrar man vart den där lekfulla, nyfikna, människan tog vägen? Den som levde i ens kropp och vågade så mycket – och hur fasiken kom den här präktiga typen dit? Konsten att släppa taget bjuder på en själslig, musikalisk och lustfylld resa – toppad med tappade tag, in i djupaste allvar och med en stor nypa salt. På scen ser vi Eva Ahremalm och vid pianot Åse Christensen. Ges i Resta bygdegård. Entré 150 kr inklusive fika. Anmälan till Britt-Marie Olsson – telefon 070 826 33 59.

Lördag 13 november: VARG VEUM med Teater Allena

Handlingen utspelar sig på privatdetektiven Varg Veums kontor. Via en uppsökande klient hamnar Veum rakt in i den kriminella världen och får där möta ett antal olika karaktärer. Varg Veum – en föreställning med spänning, ironisk humor, god tillspetsad berättarkonst och nära publikkontakt. Den populära författaren Gunnar Staalesen har skrivit ett tjugotal böcker om Varg Veum. De har också filmatiserats och visats på svensk TV. Med Teater Allena får vi för första gången uppleva Varg Veum från en teaterscen.

Söndag 14 november: AJ! – ett plåsterdrama med Teater Martin Mutter för barn från 4 år

AJ! – ett plåsterdrama är en visuell, humoristisk och bloddrypande föreställning om plåstrets magi och vårt behov av att berätta om våra sårupplevelser. ”En gång ramlade jag ner från klätterställningen och slog mig på en sax. Det blev hål i huvudet. En gång fick jag en sticka från soffan när jag letade efter en gurka.” Varje sår är ett pyttelitet trauma. Varje litet ärr bär på en historia. Kroppen går sönder. Hur kan vi laga den? Världen är full av farliga saker, trappor, saxar och hajar. Det gäller att vara försiktig.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login