Tredjeplats för Sven Thorgren i världscuppremiären

By on 24 oktober, 2021
Foto: Jocke Hammar/SSF

Sven Thorgren slutade trea i världscuppremiären i big air i Chur, Schweiz. Niklas Mattsson tog sig också till final där han slutade på en åttondeplats.

Världscuppremiären i Chur, Schweiz, bjöd på en riktig folkfest med livemusik, stor publik och häftig inramning. Dagen började på bästa sätt när både Niklas Mattsson och Sven Thorgren slutade på andraplats i deras respektive kvalheat och gick därmed vidare till kvällens final.

I finalen fanns åtta tjejer och tio killar som alla gjorde tre hopp var där de två bästa räknades. Förhållandena var svåra och det var många som inte lyckades landa på benen.

– Det var lite svårt med kicken för den fick väldigt mycket sol på sig på träningen och sen blev det som att den blev sockrig. Det var väldigt många som hade problem med uthoppet för man skar ner med kanten i hoppet, säger Sven Thorgren.

Sven Thorgren hade is i magen och lyckades hantera de svåra förhållandena. Det tredje och sista hoppet tog honom hela vägen upp till tredjeplatsen.

– Jag lyckades ändå få ner de två första åken och fick runt femtio poäng på det. Sen var det egentligen bara att invänta de andra och då trillade alla i andra åket som hade kunnat ta bort chanserna på en pallplats. Då var det egentligen bara att ”sejfa” in en backside 1400 i sista. Men jag är supernöjd att jag hanterade det jämfört med de andra åkarna som inte hanterade det. Det är alltid lite självförtroendehöjande när man får stå på pallen, säger han.

De svenska snowboardåkarna visade direkt i premiären att de blir att räkna med denna säsong. Niklas Mattsson hade lite problem med landningarna i de två första hoppen och slutade på en åttondeplats i finalen.

– Båda visar idag att de är i toppen och slåss sen var det jättesvåra förhållanden i finalen som gjorde att många körde bort sig, säger Jocke Hammar, förbundskapten snowboardlandslaget.

Jonas Boesiger, Schweiz, vann världscuppremiären inför en högljudd hemmapublik. Något som åkarna inte fått uppleva på länge.

– Det var superkul att vara här och köra inför en stor publik igen, det var så jäkla fett, säger Sven Thorgren.

Nästa världscuptävling för snowboardåkarna sker 2–4 december i Steamboat, USA. Även där är det big air som står på programmet.

Resultat, väldscupen big air

Damer

1) Kokomo Murase, JPN, 173.75p

2) Anna Gasser, AUT, 150.00p

3) Jasmine Baird, CAN, 148.75p

Herrar

1) Jonas Boesiger, SUI, 162.00p

2) Rene Rinnekangas, FIN, 141.00p

3) Sven Thorgren, 134.00p

8) Niklas Mattsson, 86.25p

Sport | Sverige
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login