Trettonåriga baskettjejer bäst i Klimatmatchen

Av på 17 oktober, 2013

Alvik Basket F00 West från Stockholm var bäst i landet på att resa klimatsmart till idrotten i tävlingen Klimatmatchen. Tvåa kom Kävlinge HK F99 från Skåne och trea kom KFUM Central Basket P00, också från Stockholm. Alvik Basket F00 West vinner i och med förstapriset 10 000 kronor till sin lagkassa.

Tävlingen bestod i att ta sig så klimatsmart som möjligt till sin idrottsanläggning genom att gå, cykla eller åka kollektivt. Tävlingen var mycket jämn och i de tre topplagen gick så gott som samtliga resor med klimatsmarta färdmedel under perioden.

Klimatmatchen genomfördes under september månad i Oskarshamns kommun, Stockholms stad, Uppsala kommun, Skåne, Östergötland och Örebroregionen. Totalt var cirka 2 000 barn och unga mellan 10-16 år och deras ledare från 99 lag och en mängd olika idrotter anmälda. Av dessa gick 63 lag i mål och slutförde tävlingen.

I varje kommun och region som tävlingen arrangerades i fanns också kommunala och regionala priser för dem som rest klimatsmartast på dessa ställen. För uppgifter om vilka som vunnit i respektive kommun eller region – kontakta projektledarna nedan.

I tävlingen ingick också en fototävling. Cirka 46 bilder skickades in. Av dessa valdes två förstapristagare ut som juryn ansåg visade klimatsmartresande till idrotten på bästa sätt. De två vinnarna var Rävåsens IK F00 från Karlskoga och Kävlinge HK F99 från Kävlinge som får 5 000 kronor vardera till sin lagkassa.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in