Tung förlust för KIF Örebro

By on 12 oktober, 2013

Idag spelade KIF Örebro sin sista hemmamatch för säsongen på Behrn Arena. På besök kom topplaget Linköping FC som vid vinst kunde ta en andraplats i tabellen. Om KIF vann skulle de kunna ta fjärde platsen.

Första halvleken blev en jämn historia där inget av lagen ville göra bort sig. Det blev ett ställningskrig mellan lagen och en avsaknad av farliga målchanser. Första halvlek var ingen höjdare.

Matchen tog fart i den andra halvleken, tyvärr för KIF blev den inte så lyckosam. En utvisning på Irena Martinkova resulterade i att LFC kunde ta ledningen. Hemmalaget kvitterade men kunde de inte stå emot. LFC kunde tillslut vinna matchen med 1-5 efter bl.a 2 mål av Pernille Harder och Stina Blackstenius.

Först halvlek
Matchen mellan KIF och LFC var under den första halvleken en jämn historia. Gästerna LFC var det mer spelförande laget men hade svårt att skapa några bra chanser.

KIF fick försvara sig och chansa på konstringar. De blev aldrig så farliga som man hade hoppats på och hemmalaget att svårt att komma in i boxen. Sarah Micheal utmärkte sig när hon slet på topp för KIF.

I den 40:e matchminuten fick LFC:s forward Pernille Harder en bra passning och kunde springa sig fri med målvakten. Men hon la en för sned boll som gick utanför högra stolpen. Det var halvlekens bästa målchans.

Halvtidsresultatet blev 0-0.

Andra halvlek
Inledningen på halvleken blev lika jämn som den första. Inget av lagen skapade några farliga målchanser och man ville inte gå bort sig.

I den 50:e min drog Irena Martinkova på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Drygt 2 min senare kunde LFC ta ledningen genom Stina Blackstenius.

KIF gav inte upp utan flyttade upp spelet, det resulterade i att Sanna Talonen kunde kvittera i den 60:e min. Sanna blev snyggt framspelad av Sarah Michael. Glädjen blev kortvarig, gästerna kunde göra 1-2 direkt efteråt genom Pernille Harder.

LFC utökade även ledningen till 1-3 genom Pauline Hammarlund och Pernille Harder kunde sätta sitt andra mål för matchen i den 68:e min.

På tilläggstid kunde Stina Blackstenius sätta sitt andra mål för dagen när LFC gick upp till 1-5. Det blev även slutresultatet och KIF förlorade tungt i sin sista hemmamatch för säsongen.