Unga får chans till drömjobb i Bergslagen

By on 26 januari, 2023
Ebba Lennhammar, Drömjobbare 2022.
Bild: Bergslagens Sparbank

För tolfte året i rad har nu Bergslagens Sparbank öppnat ansökningsperioden till Drömjobbet. Ungdomar mellan 17 – 22 år som bor i någon av kommunerna Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors har möjlighet att söka en plats för att få chans att utveckla en affärsidé och driva företag under sommaren 2023.

Bergslagens Sparbank är ingen vanlig bank. Det finns en ägare lokalt som gillar att ge tillbaka till Bergslagen, ett exempel är via Drömjobbet. Syftet med detta projekt som årligen återkommer, är att stötta och utveckla unga entreprenörer i Bergslagen, något som ligger Bergslagens Sparbank varmt om hjärtat.

– Genom projekt som Drömjobbet bidrar och inspirerar vi nästa generation i näringslivet vilket får Bergslagen att fortsätta utvecklas, säger Ingela Björkman, HR-ansvarig på Bergslagens Sparbank som håller i rekryteringen av Drömjobbarna.

Under 2022 deltog sju ungdomar i Drömjobbet och Ebba Lennhammar, 19 år från Nora, var en av dem. Hennes affärsidé var att genom tryck på egendesignade tygväskor förmedla budskapet om att alla duger som de är, oavsett hur de ser ut.

– Drömjobbet är som det låter, ett drömjobb. Man får ta sina egna idéer och tankar för att sedan skapa eller förverkliga något som man vill göra, säger Ebba Lennhammar.

Emax

Sommarens jobb inleds med en resa till Emax, en mötesplats i form av ett stort evenemang i Göteborg för Sveriges främsta unga entreprenörer.

– Under Emax hände massa spännande saker, bland annat tävlingar, utmaningar och föreläsningar. Dagarna på Emax var något jag inte kommer att uppleva igen, det var så många drivna ungdomar att inspireras av blandat med många andra positiva intryck, säger Ebba Lennhammar.

Väl tillbaka i Bergslagen håller Janis Lancereau från STARTCentrum i en utbildning kring företagande för alla deltagare. Tillsammans med 10 000 kronor i startbidrag ger detta goda förutsättningar för ungdomarna att gå från affärsidé till verklighet.

På www.bergslagenssparbank.se/dromjobbet går det att läsa mer om Drömjobbet. Banken tar emot ansökningar fram till 15 mars och intervjuer sker löpande.

Ebbas hälsning

Till alla ungdomar som är nyfikna på att driva företag säger Ebba:

– SÖK! Ni har inget att förlora. Med Drömjobbet kommer ny kunskap, vänner från hela Sverige och erfarenheter att använda framåt i livet. Drömjobbet var bland det roligaste jag gjort och jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att vara med i detta.

Bergslagen
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

You must be logged in to post a comment Login