Unikt samarbete mellan Scandic Grand Hotel Örebro och Inkubera i Örebro.

Av på 22 april, 2013

Inkubera och Scandic Grand Hotel Örebro inleder ett samarbete för att påvisa och marknadsföra Örebros framtida tillväxtbolag – genom en hisspresentation.

I en allt hårdare konkurrens där världen blir mindre, informationsflödet större och marknaden allt närmare är det viktigt att kunna presentera sin affärsidé och sitt företag på ett attraktivt, kort och säljande sätt för att lyckas.

– Vi arbetar bland annat med att bolagen vi antagit till Inkubera ska kunna presentera sig med det viktigaste innehållet och det viktigaste säljargumentet, en så kallad hisspresentation, säger Mikael Melitshenko, VD på Inkubera som hjälper företag som är i tillväxtstadiet.

– Här blir det verkligen en hisspresentation, säger Lena Nyquist, hotelldirektör på Scandic Grand Hotel Örebro, och visar att samarbetet just är en hisspresentation – bokstavligt. Det är en affisch som sitter i hissarna med en bild av en företagare i verklig storlek som berättar kort om sitt företag och sina viktigaste säljargument. Vidare fortsätter Lena “om Örebro ska kunna få fram nya attraktiva och expanderande bolag är det viktigt att de syns och marknadsförs och där hjälper vi gärna till, våra gäster kommer ju från hela Sverige och även andra delar av Världen därför tycker vi att det är ett ypperligt sätt att sprida informationen om innovationer från Örebrotrakten.”

Först ut med sin hisspresentation är företaget Oneday Wall och dess grundare och tillika VD Peter Lindberg. Oneday Wall vann pris för ”Årets Innovation 2012” på Örebrogalan och har tagit fram ett klickväggssystem i gips som man snabbt monterar upp istället för vanliga gipsväggar.

– ”Visst tar det för lång tid att sätta upp en vägg i gips? Vi har lösningen” Det är vår säljpitch säger Peter Lindberg och fortsätter med att det är kul att se sig själv i hissen. Vi är inne i en expansiv fas just nu och vi är tacksamma för all hjälp och stöd vi kan få, exempelvis i form av detta.

Den första affischen har precis satts upp och varje hisspresentation kommer att sitta uppe i cirka fyra veckor.

– Ja, nästa gång blir det ett annat av våra bolag. Vilket det blir återstår att se, säger Mikael på Inkubera.

– Ni är hjärtligt välkomna att komma till Scandic Grand Hotel, när ni ska äta, ta en drink eller bo, så missa inte hissarna, avslutar Lena.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in