USM 2024 kommer att avgöras i Örebro

By on 11 juli, 2022
Arkivbild

Det står nu klart vilka klubbar och föreningar som kommer stå som arrangörer för SM-tävlingarna i längdskidor 2024, en nyhet som kombineras med att SM-avslutningen blir en del av SM-veckan.

Svenska Skidförbundets tävlingsprogramsporgramgrupp har i samarbete med längdrådet tagit beslut om tilldelning av SM-tävlingar i längdåkning för 2024. SM-veckan 2024 tilldelas Bodens Skidallians, Boden, och är en del av Riksidrottsförbundets SM-veckan Vinter 2024. JSM tilldelas Ulricehamns IF, Ulricehamn, och USM kommer att avgöras i Örebro då tävlingarna tilldelats till Örebro Skidallians. Master-SM 2024 är sedan tidigare tilldelat Högbo GIF och kommer att arrangeras i Högbo.

– Det känns roligt och spännande att presentera arrangörerna för SM-tävlingarna inför 2024, med starka arrangörsklubbar och en god mix av tävlingsorter, säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator Svenska Skidförbundet längd.

Under SM-veckan är det Bodens Skidallians som arrangerar samtliga tävlingsformer – vilket även inkluderar sprintstafett som brukar läggas under SM-avslutningen med egen arrangör. En SM-avslutning som 2024 kommer ingå i SM-veckan då den arrangeras så sent på säsongen.

– Tävlingsprogramgruppen går ju emot det beslut som togs för något år sedan gällande att SM-avslutningen ska vara ett eget arrangemang med två tävlingsdagar. Men SM-veckan ligger så pass sent 2024 så rent logistikmässigt blir det därför svårt att hitta ett datum för SM-avslutningen. Att då lägga till en dag för sprintstafett i under SM-veckan i Boden är då det enklaste alternativet, säger Ludvig Remb.

Beslutet är förankrat hos lokala organisationen i Boden, Riksidrottsförbundet och SVT.

Följande arrangörer tilldelas SM-tävlingarna 2024:

  • SM-veckan 2024 – tilldelas Bodens Skidallians, Boden (del av RF:s SM-veckan vinter)
  • JSM 2024 – tilldelas Ulricehamns IF, Ulricehamn
  • USM 2024 – tilldelas Örebro Skidallians, Örebro
  • Master-SM 2024 – är sedan tidigare tilldelat Högbo GIF, Högbo

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login