Vad du ska tänka på när du köper ditt barns första smartphone

Av på 17 juli, 2021

Sommaren är en av de bästa perioderna att köpa den första smarttelefonen till ditt barn. Inte bara som en eventuell sommarpresent, utan också för att sommarperioden i själva verket är en tid då föräldrar lättare kan se över användningen av smarttelefonen mer noggrant och därför utbilda sina barn till en bättre smartphone-användning. Swappie, det finska e-handelsbolaget som säljer renoverade iPhones, har tagit fram fem tips till föräldrar som funderar på att köpa sitt barns första smartphone.

Pris: Den första smarttelefonen ditt barn får behöver inte vara den nyaste och dyraste modellen eftersom telefonen lätt kan skadas under användning, särskilt av små barn. Priset på smartphonen bör därför ligga på en nivå där köpet av en eventuell ersättningstelefon är hanterbart.

Storlek: Telefonen ska passa i barnets hand eller byxficka. Eftersom barn har små händer är mindre telefoner lättare att hantera och mindre benägna att tappas. En smartphone i fickstorlek är det bästa valet.

Skydd: Barn och ungdomar tar inte alltid hand om sina personliga tillhörigheter på bästa sätt – det gäller även smartphones. Lyckligtvis kan telefonen skyddas på olika sätt. Faktum är att det alltid är bäst att köpa ett glasskärmsskydd till smartphonen för att undvika repor och sprickor.

Säkerhet: Det enklaste sättet att hantera en smartphone i händerna på ditt barn är att bestämma regler för användningsgränser tillsammans med barnet. Det är också viktigt att lära dina barn goda onlinevanor och förklara, till exempel, vilken typ av foton och inlägg som är lämpliga för att ladda upp på sociala medier.

Hållbarhet: Tillverkningsprocessen för en ny smartphone har en betydande miljöpåverkan, då produktionsprocessen och utvinningen av sällsynta mineraler orsakar utsläpp av växthusgaser i atmosfären. Att köpa en renoverad modell till dina barn innebär inte bara att bidra positivt till att begränsa påverkan på klimatförändringarna, utan kan vara ett av de första sätten att börja utbilda barnen i ett miljömässigt hållbart förhållningssätt till konsumtion.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Swappie 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in