Veteranpoolen i Örebro slår all time high

By on 21 juni, 2023
Bild: Veteranpoolen

Rekordsug efter jobbonärer, Veteranpoolen i Örebro slår all time high. Gröna siffror hos Veteranpoolen Örebro!

En blomstrande efterfrågan på trädgårdsskötsel och många nya företag bland uppdragsgivarna, det är framgångsreceptet när Veteranpoolen Örebro nu summerar sitt bästa maj någonsin. Aldrig tidigare har jobbonärerna varit så efterfrågade i regionen.  

Hos Sveriges största arbetsgivare för pensionärer, Veteranpoolen, råder det ingen brist på uppdrag – tvärtom. Siffrorna från maj i år visar på ett rekordstort sug efter jobbonärer, och månaden blev den mest produktiva i Veteranpoolens historia.

Örebro är inget undantag, tvärtom. I maj var produktionssiffrorna de högsta någonsin och antalet producerade timmar ökade med 14 procent jämfört med maj förra året.

– Att maj slår all time high är otroligt roligt! Och det har vi våra fantastiska veteraner att tacka för, som väljer att fortsätta jobba för att de vill krydda pensionen med jobb, samvaro och något meningsfullt att göra. Vi märker att allt fler, både privatpersoner och företag, ser vilken viktig kompetens våra pensionärer bidrar med, säger Urban Appelquist kontorsansvarig på Veteranpoolen Örebro.

Det är nog många som förknippar Veteranpoolen med hushållsnära tjänster, hantverks- och trädgårdshjälp. Men i Örebro märks den växande trenden med att allt fler företag väljer att anlita pensionärer. För företagen blir de jobbande pensionärerna en välkommen lösning på kompetensbristen, och ett sätt att snabbt förstärka med personal som har många års erfarenhet med sig i bagaget.

Trädgårdsboom bakom rekordresultatet

Intresset för trädgård och odling ökar i hela samhället, och det märks tydligt också hos Veteranpoolen Örebro. I maj var det rekordstor efterfrågan på just veteranernas trädgårdskunskaper, Veteranpoolen har aldrig tidigare producerat så många timmar inom trädgårdsskötsel.

– Det är glädjande att veteranernas trädgårdskunskaper efterfrågas! Men det är långt ifrån de enda kompetenser som våra kunder söker efter. Jag har en lång lista med förfrågningar från både privatpersoner och företag med en stor bredd av uppdrag, och det är väldigt roligt. Rekordet i maj är ett fantastiskt betyg till alla veteraner, och juni ser fortsatt väldigt starkt ut, säger Urban Appelquist på Veteranpoolen Örebro.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Veteranpoolen

You must be logged in to post a comment Login